Sou a: Inici / Notícies / La Seu FC i el CF Organyà coincidiran a la fase de permanència a Segona Catalana

Els dos equips de l'Alt Urgell formen part del subgrup 5.4, on partiran amb 28 i 18 punts respectivament. Els urgellencs han tancat la fase regular en cinquè lloc, després de derrotar l'Agramunt (4-1), i els ganxos han quedat desens amb l'empat davant el Cervera (3-3)

13/03/2023 12:40

La Seu FC i el CF Organyà coincidiran finalment a la fase de permanència a Segona Catalana, que ha quedat definida aquest diumenge amb l'última jornada de la fase regular. Els dos principals equips de l'Alt Urgell han quedat enquadrats al subgrup 5.4 i en conseqüència ara s'hauran d'enfrontar dues vegades més. Els seus altres dos rivals seran el CF Juneda i l'AE Térmens. La lligueta serà a doble volta i, per tant, hi haurà 18 punts en joc

Els participants en aquesta promoció, que consta d'un total de quatre subgrups, la jugaran tot conservant el nombre de punts que han sumat a la primera fase, de manera que els qui n'hagin aconseguit més tenen més opcions de salvar la categoria. Així, per exemple, en aquest subgrup 5.4 el Juneda ja partirà amb 31 punts; La Seu, amb 28; el Térmens, amb 21; i l'Organyà, amb 18. Perdrà la categoria l'equip que quedi últim (4t) de cada subgrup.

Pel que fa a la resta de lliguetes, el subgrup 5.1 el conformaran Alcarràs, Cervera, Castellserà i Tremp; el 5.2; Solsona, Pardinyes, Lleida Esportiu B i Angulària; i el 5.3, Balàfia, Agramunt, Palau d'Anglesola i Torrefarrera.

A l'última jornada, aquest diumenge amb horari unificat, La Seu FC ha ofert la seva millor versió per aconseguir una contundent victòria (4-1) contra l'Agramunt Gerard Gatell, que els permetia quedar-se amb la 5a posició final que es disputaven tots dos equips. La Seu ha sumat 28 punts, un més que els agramuntins. Tot i que van ser els visitants els qui van obrir el marcador al minut 30, Arnau Sabarich va empatar abans del descans (37') i va marcar el 2-1 a la represa (50'). Al tram final, els gols de Sergi Raya (73', de penal) i Ivan Vigo (81') van deixar el matx sentenciat.

De la seva part, l'Organyà ha tancat aquesta fase empatant (3-3) amb el Cervera, en un matx que va arribar al descans sense gols. Els cerverins van situar-se amb 0-2 a l'inici de la segona part (el primer gol de penal) i, després que Xavier Casanovas escurcés distàncies també des dels onze metres (70'), van aconseguir l'1-3 al minut 83. Però els ganxos van tenir temps de salvar un punt gràcies a Aitor Martos (88') i Ivo Markovic (89').

Triomf del Nargó, derrota de l'Oliana i empat de l'FC Pirineus

Pel que fa a la resta de la jornada, a Tercera Catalana (grup 15), el CE Oliana veu perillar el liderat després de perdre (3-0) a Bellpuig, en un matx en què tots els gols també van arribar a la segona part. Els olianesos tenen 43 punts i ara el segon classificat, el CF Pobla, és a només tres punts de distància (40). El segueixen el Vallfogona de Balaguer i el Bellpuig, amb 39 cadascun.

Al mateix grup, el CF Coll de Nargó ha vençut al camp de La Fuliola (1-2) amb els gols de Marco Morais (30') i Jaume Pujol (46'), després que els locals s'havien avançat al minut 12. Els nargonins mantenen la 9a posició amb 31 punts.

A Segona Catalana Femenina (grup 2), l'FC Pirineus Starc Hotel ha empatat (4-4) al camp de l'Olímpic Can Fatjó i manté el tercer lloc, amb 38 punts. Un partit en què a la mitja part guanyaven per 1-2, amb gols d'Anna Hernández i Andreina Silva. L'equip de Rubí va posar-se per davant en dues ocasions a la segona part, però les urgellenques van salvar un punt a l'últim minut. Els dos últims gols els va fer Queralt Llompart.

Ple de victòries en futbol sala

Quant a la jornada de futbol sala, l'Atlètic Club La Seu manté la pugna pel liderat de Segona Catalana (grup 9) després de sumar un altre triomf còmode (2-5) a la pista de l'Agramunt Torrons Vicens, amb dos gols de Joan Casal i dos més de Jordi Pintat. El partit va començar amb un gol local en pròpia porta i a la mitja part el resultat ja era d'1-4. Els urgellencs ja sumen 40 punts i segueixen a dos punts del Palau d'Anglesola, que en té 42.

A Tercera (grup 18), la UE Peramola és en 9a posició amb 17 punts després de superar l'Anglesola pel mateix resultat (5-2), amb dos gols d'Albert Ros. També van marcar Raül Andreu, Jesús Bach i Daniel Adan, en un matx que els peramolins ja dominaven per 3-0 a la mitja part. I a Segona Catalana femenina (grup 5), també aquest diumenge, l'Atlètic La Seu MRW ha vençut per la mínima (3-2) contra l'Agroserveis Almacelles, amb dues dianes de Maria Mas i una de Clàudia Bardia, que va encetar el marcador abans del descans (21'). Les urgellenques són en 5a posició amb 26 punts.

• La Seu FC-Agramunt Gerard Gatell (@fclaseu)
    La Seu FC-Agramunt Gerard Gatell (@fclaseu)
  • L'Atlètic La Seu MRW celebra la victòria sobre l'Agroserveis Almacelles (@atleticlaseu)