Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu finalitza la primera fase de cobriment d’escocells d’arbres de la ciutat

La Seu finalitza la primera fase de cobriment d’escocells d’arbres de la ciutat

Se n'ha tapat un total de 298 amb grava de cantells rodons i resina apta per jardineria. Properament s’inicia una segona fase per cobrir més escocells en d’altres punts de la ciutat
Escocell tapat a la Seu (Foto: Ajuntament de la Seu)
16/11/2017 19:00

La brigada d’obres de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ja ha finalitzat la primera fase de cobriment de 298 escocells d’arbres situats a les avingudes de Pau Claris i del Salòria. Per a la tasca s’ha fet servir grava de cantells rodons i una resina especial que permet que el conjunt sigui permeable a l’aigua.

Aquesta primera fase s’ha dut a terme a través dels pressupostos participatius de l’any passat, dins dels quals es va acordar una partida de 37.500 euros per a aquesta actuació. Pel que fa a la segona fase, l’Ajuntament urgellenc ja ha adquirit més material per poder cobrir més escocells d’altres zones de la ciutat, que anirà a càrrec del pressupost destinat a mobilitat. El cobriment dels escocells dels arbres té com a objectiu anivellar-los a la mateixa alçada de la vorera, per afavorir una mobilitat dels vianants més segura i alhora evitar brutícia.

Paral·lelament, el Servei Municipal de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell continua amb la campanya anual de poda d'uns 500 arbres i arbustos de la ciutat, que s’allargarà fins el mes de febrer. Després de començar pel passeig Joan Brudieu, el consistori ha detallat que es continuarà pels carrers de l’Eixample de la ciutat, al Camí Ral de Cerdanya i espais d’esbarjo com el Parc del Segre. En aquestes vies i zones de la Seu es realitza  una poda de reducció de capçada i manteniment per evitar molèsties als habitatges i eliminar així branques perilloses i malaltes.

La major part de les branques podades es trituren i el residu que en surt es fa servir per fer “encoixinament” dels parterres dels arbustos plantats a les zones verdes de la Seu. Aquest residu orgànic serveix per dificultar el naixement de males herbes. D’aquesta manera es clou un cicle de reciclatge de les restes de la campanya de poda a la nostra ciutat.  

Mostrar formulari de contacte