Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu i Acció Social acorden l'extensió de la Borsa Jove d'Habitatge a tot l'Alt Urgell

La Seu i Acció Social acorden l'extensió de la Borsa Jove d'Habitatge a tot l'Alt Urgell

El servei abastarà des d'ara l'oferta i demanda de pisos per a joves a escala comarcal

Conveni per a la borsa comarcal d'habitatge jove
Conveni per a la borsa comarcal d'habitatge jove
06/08/2008 16:06

L’alcalde de La Seu d’Urgell, Albert Batalla, i el secretari de Joventut del Departament d’Acció Social i Ciutadania, Eugeni Villalbí, han signat aquest matí la modificació del conveni de la Borsa Jove d’Habitatge, que des d'ara donarà servei a tot l’Alt Urgell.

Batalla ha valorat la voluntat de totes dues institucions de treballar conjuntament per tal d’aprofitar els recursos existents, per facilitar l’emancipació dels joves de la ciutat i la comarca. L’alcalde remarcat que, com a ciutat, la Seu es troba en un moment important pel que fa a les polítiques de Joventut per ajudar els joves a desenvolupar el seu projecte de vida.

La regidora urgellenca i consellera comarcal de Joventut, Mireia Pellicer, ha explicat que fins ara la Borsa d’Habitatge ha gestionat el lloguer de sis pisos de nova construcció en els darrers dos mesos, i que en aquests moments encara disposen de dos pisos en oferta. Pellicer agraeix als propietaris la confiança que han dipositat en la Borsa Jove i anima a nous propietaris a informar-se dels avantatges del servei.

Villolbí ha explicat que el conjunt de Borses Joves d’Habitatge de Catalunya (39 en funcionament i 6 més a punt de posar-se en marxa) han gestionat un total de 1.500 contractes, i que augmenta el nombre d’interessats, tant pel que fa a propietaris com a llogaters joves.

El programa Borsa Jove d’Habitatge té com a objectiu oferir pisos de lloguer en condicions avantatjoses, tant per als joves llogaters (d’entre 18 i 35 anys) com per als propietaris dels immobles. D’una banda, informa i assessora els joves sobre qualsevol aspecte vinculat amb la compra o lloguer d’un pis i d’una altra, fa d’intermediària entre llogaters joves i propietaris, amb la intenció de mantenir, o fins i tot rebaixar, els preus del lloguer.

L’Ajuntament de La Seu rebrà 124.414 euros de subvenció en la convocatòria d’enguany del Pla Local de Joventut. D’aquests, 76.889 seran destinats al Centre Cívic l’Escorxador, que acollirà una Oficina unificada de gestió de projectes en l’àmbit de la Joventut i d’atenció als joves de la Seu i l’Alt Urgell; la Borsa Jove d’Habitatge ampliada; diversos serveis municipals i comarcals de joventut i que s’ha condicionat per allotjar més equipaments juvenils en un futur. La resta, 47.524 €, es destinarà a activitats relacionades amb d'altres programes. Aquest import representa un increment d’un 36% respecte l’any passat.

En la visita a la Seu, Eugeni Villalbí també ha presentat la Trobada Nacional de Polítiques de Joventut 2008, que es farà del 23 al 25 d’octubre a la Sala Sant Domènec i al Centre Cultural les Monges. Aplegarà uns 450 càrrecs electes i professionals de polítiques de joventut.

La Trobada comptarà amb la presència de la consellera del d’Acció Social, Carme Capdevila; el director de la Fundació Jaume Bofill, Jordi Sánchez, i Marco Marchioni, prestigiós investigador social expert en desenvolupament comunitari i participació.

Mostrar formulari de contacte