Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu i el Pirineu se sumen a l'apagada contra el canvi climàtic

La Seu i el Pirineu se sumen a l'apagada contra el canvi climàtic

Aquest dissabte al vespre s'aturarà durant una hora l'enllumenat de l'Ajuntament, el Parc del Segre i la Catedral, entre d'altres La matinada de dissabte a diumenge es fa el canvi d'horari: a les 2, s'haurà d'avançar el rellotge a les 3

Canvi horari - Hivern a Estiu
Canvi horari - Hivern a Estiu
27/03/2015 18:10

Diverses poblacions del Pirineu, entre elles la Seu d'Urgell, se sumen aquest dissabte a l'Hora del Planeta, una apagada d'abast mundial per conscienciar sobre el canvi climàtic. Durant aquesta acció, entre 2/4 de 9 i 2/4 de 10 del vespre, s'apagarà la il·luminació de diversos edificis i recintes públics i privats d'arreu del món. Els particulars també estan convidats a sumar-s'hi des de casa seva.

En el cas de la Seu, durant aquella hora s'apagarà els llums de l'Ajuntament, el Parc Olímpic del Segre, la Catedral, la Biblioteca de Sant Agustí, la plaça de Catalunya i la plaça de Mossèn Pere Pujol.

Coll de Nargó també s'hi suma amb una apagada a l'Ajuntament i a l'església de Sant Climet. Arreu de les comarques pirinenques també hi prendran part diverses cases consistorials i d'altres edificis. Així, per exemple, hi prendran part el Museu de Sort, la Font de Tremp, la plaça Portal de Caps de Talarn i l'ermita de Sant Pere de Salàs de Pallars.

Canvi d'horari

D'altra banda, aquesta matinada de dissabte a diumenge es farà el tradicional canvi a l'horari de primavera i estiu. A les 2 de la matinada, els rellotges s'hauran d'avançar a les 3. Segons la Comissió Europea, aquest movivent horari genera un estalvi energètic per a llars i empreses.

Mostrar formulari de contacte