Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu i l'Alt Urgell endeguen un pla estratègic contra el 'bullying'

La Seu i l'Alt Urgell endeguen un pla estratègic contra el 'bullying'

L'objectiu és prevenir i combatre els casos d'assetjament escolar en centres de la comarca. La primera mesura és elaborar una diagnosi amb la participació de mestres, alumnes, famílies i d'altres membres de l'àmbit educatiu

Institut Joan Brudieu
Institut Joan Brudieu
13/02/2018 14:04

La comissió de convivència de la Seu d’Urgell i comarca, formada per la comunitat educativa i social del territori, ha acordat crear un pla estratègic comarcal per la convivència escolar a l’Alt Urgell que té com a objectiu principal teixir les actuacions necessàries per abordar aquesta qüestió.

El primer pas que es realitzarà durant aquest curs és l’elaboració d’una diagnosi de necessitats d’infants, adolescents, docents, famílies i altres professionals respecte l’assetjament escolar a l'Alt Urgell. L'alcalde de la Seu, Albert Batalla, manifesta al respecte que "la comissió va néixer arran d'una petició formulada pel Consell Municipal d'Adolescents sobre l'estudi de diferents aspectes que preocupaven aquest col·lectiu, i molt especialment el tema de l'assetjament escolar. És a partir d'aquesta petició que s'engega un treball en xarxa entre diverses institucions i professionals per traçar una estratègia transversal que ajudi en la prevenció i la resolució d'aquest fenomen".

Actuacions per detectar necessitats davant del bullying

La comissió de convivència també té programades un seguit d’actuacions complementàries com ara una formació adreçada als docents. També s’organitzarà un grup de discussió i sessions de formació a professionals de fora de l’àmbit educatiu que també treballen amb infants i adolescents, juntament amb la creació d’una taula rodona formada per diferents professionals i l’elaboració de qüestionaris virtuals.  

Pel que fa a la formació a docents per prevenir i combatre l’assetjament escolar, se n’ha realitzat ja una durant el primer trimestre de l’actual curs, en la qual hi han participat més de 30 persones. Està prevista una segona edició, que tindrà lloc a la primavera i aprofundirà en l’aplicació de les estratègies a seguir a cada centre educatiu. Quant al grup de discussió i sessions formatives, s’adreçarà als monitors de menjador, transport escolar, clubs esportius, escoles municipals, docents, famílies i professionals del món sociosanitari, entre d’altres.

La creació d’una taula rodona, composta per diferents professionals, es desenvoluparà en el marc de l’Escola de Pares. En aquest espai, les famílies podran participar de manera activa, tot traslladant preguntes i inquietuds que en guiaran el desenvolupament. Finalment, els qüestionaris virtuals es faran arribar a totes les aquelles persones que no puguin participar de les activitats programades.

L’elaboració d’aquest pla estratègic comarcal per lluitar contra el bullying és fruit d’un treball previ de la comissió de convivència creada per abordar aquesta problemàtica a la Seu i comarca.

Mostrar formulari de contacte