Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu i Sort organitzaran els Campionats del Món de Piragüisme 2019

La Seu i Sort organitzaran els Campionats del Món de Piragüisme 2019

La candidatura pirinenca ha estat escollida a Marràqueix per davant de l'opció de Bratislava El Mundial aplegarà tres disciplines d'aigües braves: l'eslàlom, el descens i l'estil lliure

Mundial Piragüisme 2019 - Proclamació de la candidatura La Seu-Sort
Mundial Piragüisme 2019 - Proclamació de la candidatura La Seu-Sort
21/03/2015 20:07

La Seu d'Urgell i Sort organitzaran conjuntament els Campionats del Món de Piragüisme 2019. Les dues poblacions han unit forces, juntament amb la Reial Federació Espanyola (RFEP), i han estat escollides com a seus d'aquest important esdeveniment esportiu.

La candidatura pirinenca competia amb la capital eslovaca, Bratislava. La votació per triar el lloc de celebració dels Mundials del 2019 i l'anunci de l'elecció s'ha fet en el transcurs d'una reunió de la junta directiva de la Federació Internacional de Canoa (ICF), celebrada aquest dissabte a Marràqueix (Marroc).

Per reforçar davant de la ICF la implicació de l’Estat espanyol i de la Generalitat, han intervingut en l'acte de presentació de la proposta catalana Miguel Cardenal, secretari d’Estat per l’Esport i president del Consell Superior d’Esports, i Ivan Tibau, secretari general de l'Esport. Ambdós han destacat l’experiència de la Seu i Sort en l’organització de competicions internacionals, a més de recordar el passat de la capital urgellenca com a subseu dels Jocs Olímpics del 1992.

Sort i la Seu sumen en el seu currículum 3 Campionats del Món i 15 Copes del Món. Per a la capital urgellenca serà el tercer Mundial d'eslàlom en 20 anys, després d'haver acollit els de 1999 i 2009.

Satisfacció per l'elecció pirinenca

Els alcaldes de la Seu, Albert Batatalla, i de Sort, Llàtzer Sibís, s'han mostrat satisfets per l’elecció de la candidatura, tenint en compte la promoció i l'activitat turística esportiva que suposarà per al territori. La designació mundialista comporta la inclusió de competicions de prova prèvies, que dinamitzaran també econòmicament les dues poblacions.

L’alcalde urgellenc, Albert Batalla, ha manifestat que ”la candidatura té el suport ciutadà i és una aposta per refermar el paper de lideratge de la capital de l'Alt Urgell en els esports outdoor, com ja es va demostrar en els Jocs del 92 i en els Campionats del Món que es van realitzar a la ciutat el 1999 i el 2009”.

Per la seva banda, l’alcalde de Sort ha destacat que el Mundial servirà "per construir una instal·lació fixa, única al món per a la disciplina d'estil lliure, amb la qual es vol posicionar el municipi com a referent mundial de les aigües braves". En aquest sentit, Sibís també ha destacat que la Noguera Pallaresa és un actiu turístic importantíssim i el bressol internacional d'aquesta disciplina. Així mateix, ha incidit en el fet que la candidatura permetrà deixar "un llegat per a les noves generacions d’esportistes locals”.

Finalment, la Federació Internacional de Piragüisme, que presideix el madrileny José Perurena, espera que el Mundial de Sort i la Seu del 2019 "marqui el camí a seguir en el futur". Serà la primera vegada que es concentren les tres modalitats del piragüisme d’aigües braves, l'eslàlom, el descens i l'estil lliure, en una sola cita esportiva de primer nivell. Miguel Cardenal, president del Consell Superior d'Esports espanyol també ha afirmat al Marroc que està segur que "ambdues seus seran modèliques en l'organització".

Comitè organitzador

La candidatura de la Seu i Sort ha comptat amb un comitè organitzador encapçalat pel president de la RFEP, Juan José Roman, i integrat per Miguel Cardenal, secretari d'Estat per a l'Esport i president del CSD; Ivan Tibau, secretari general de l’Esport de la Generalitat; i els alcaldes de la Seu i Sort, Albert Batalla i Llàtzer Sibís. El director del comitè ha estat Ramon Ganyet.

L'opció catalana ha rebut el suport polític del president de la Generalitat, Artur Mas; el rei d'Espanya, Felip VI; el president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco, i el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé.

Mostrar formulari de contacte