Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu inaugurarà aquest dissabte la nova plaça de Jacint Verdaguer

La Seu inaugurarà aquest dissabte la nova plaça de Jacint Verdaguer

L'acte es durà a terme aquest dissabte, 28 de febrer, a les 12 del migdia Hi prendrà part la Colla de Geganters i Grallers de la Seu i els Castellers d'Andorra

Plaça Jacint Verdaguer de la Seu
Plaça Jacint Verdaguer de la Seu
26/02/2015 16:51

La Seu d'Urgell inaugurarà aquest dissabte, 28 de febrer, la nova plaça de Jacint Verdaguer, espai públic que dóna accés directe al Palau de Justícia de la ciutat, i que ha estat recentment urbanitzat.

L'acte inaugural, al qual tothom hi és convidat, s'iniciarà a les 12 del migdia amb una ballada de gegants i capgrossos, a càrrec de la Colla de Geganters i Grallers de la Seu d'Urgell. Seguidament, l'alcalde urgellenc, Albert Batalla, farà un breu parlament. La inauguració es clourà amb l'actuació dels Castellers d'Andorra.

Albert Batalla manifesta que la nova plaça “dóna resposta al compromís de millorar aquest indret, adquirit amb els veïns de la zona”. L'alcalde urgellenc afegeix que la intervenció també neix de la voluntat de l'equip de govern de dignificar l'entorn del Palau de Justícia i, alhora, culminar les obres d'urbanització de l'illa formada pels carrers Comtat d'Urgell, dels Tres Ponts, Llorenç Tomàs i Costa i Germandat de Sant Sebastià.

Accés a l'edifici judicial

Amb la reurbanització d'aquest espai públic, el Palau de Justícia gaudeix d'una antesala que permet entrar a l'edifici directament des de la plaça, ja que fins ara s'havia d'accedir des del carrer Tres Ponts. L'espai s'ha convertit en una plaça dura amb un paviment de pedra artificial.

El desnivell existent entre el carrer dels Tres Ponts i la plaça de Jacint Verdaguer s'ha solucionat amb jardineres, formades amb acer corten, on s'hi ha plantat arbustos i plantes que entapissen el buit, a més d'arbres que trenquen les textures i colors de la plaça i el carrer.

La zona queda il·luminada per una torre amb tres focus. També s'hi ha col·locat focus encastats als paràmetres per emfatitzar els elements verticals. A part d'aquestes actuacions, s'ha millorat la vorera del carrer Tres Ponts.

El pressupost total de l'obra ha estat de 101.087,64 euros, IVA inclòs.

Mostrar formulari de contacte