Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu, inclosa en el nou programa Futbol Net de la Fundació FC Barcelona

La Seu, inclosa en el nou programa Futbol Net de la Fundació FC Barcelona

El pla vol fomentar la integració de nens i joves amb risc de vulnerabilitat social Les sessions extraescolars treballaran valors com ara el compromís, el respecte, el treball en equip i l'esforç
Futbol Net - FC Barcelona
20/04/2012 16:12

La Seu d'Urgell és un dels 20 municipis de tot Catalunya que participa al programa educatiu per a nens i joves 'Futbol Net' que impulsa la Fundació FC Barcelona. El projecte s'ha presentat aquest divendres al Palau de la Generalitat, en un acte que ha presidit el president Artur Mas. També hi han estat, entre d'altres, el president del Barça, Sandro Rosell, i l'alcalde urgellenc, Albert Batalla.

Artur Mas ha apostat per projectes com aquest per "passar l'eliminatòria contra l'incivisme i la incultura”, davant el repunt de conflictes en el món del futbol. 'Les dificultats", ha afirmat Mas, "se superen en base a valors i actituds”. De la seva part, Albert Batalla, ha subratllat la finalitat educativa dels valors a través de l'esport que presenta aquest programa.

'Futbol Net' s'implementarà en cinc poblacions de cada demarcació catalana i durarà 24 setmanes, amb dues sessions de dues hores per setmana. Es practicarà en espais urbans cedits pels ajuntaments de cada municipi.

A la Seu, hi prendran part 60 beneficiaris d'entre 8 i 16 anys, escollits per la Fundació FC Barcelona i l'Ajuntament, seguint criteris de vulnerabilitat social. Les sessions es duran a terme sempre en horari extraescolar. S'hi farà incidència en sis valors, marcats com a essencials pel desenvolupament personal, que es debaten abans, durant i després del joc. Aquests valors són el compromís, el respecte, la tolerància, el treball en equip, la responsabilitat i l'esforç. Al voltant de cadascun d'aquests conceptes es jugarà una lligueta i l'equip guanyador rebrà un diploma acreditatiu.

Normes especials

Els partits de 'Futbol Net' tenen unes regles especials. Per exemple, no existeix la figura de l'àrbitre sinó la del 'teamer', un moderador que tutela el joc sense amonestar. A cadascun dels equips hi ha d'haver almenys dues noies i perquè els gols compatibilitzin ha d'haver marcat alguna d'elles. Les sessions es divideixen en tres parts: una discussió anterior al partit, un partit de futbol i una xerrada posterior.

A la presentació també hi han estat presents la directora adjunta de la Fundació La Caixa, Elisa Duran, i els presidents de les Diputacions de Barcelona, Salvador Esteve; de Girona, Jaume Torremadé; de Lleida, Joan Reñé, i de Tarragona, Josep Poblet. A més, també hi ha assistit el conseller de Benestar i Família, Josep Lluís Cleries; el secretari de Govern, Germà Gordó, i el secretari general de l'Esport, Ivan Tibau.

Mostrar formulari de contacte