Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu iniciarà a la primavera una nova campanya de captura de coloms

La Seu iniciarà a la primavera una nova campanya de captura de coloms

L'objectiu és atrapar uns 1.000 exemplars per tal de prevenir els danys que ocasionen tant a la salut pública com als edificis L'elevada taxa de natalitat d'aquesta espècie obliga a realitzar anualment controls de població
Coloms - Gàbies
14/02/2012 14:18

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha acordat contractar l'empresa Ambitècnia perquè es faci càrrec de la captura i eutanàsia de coloms. L'objectiu del consistori és garantir una disminució d'aquestes aus. La intervenció s'iniciarà a la primavera, aprofitant que les temperatures no són tan baixes com a l'hivern.

Les campanyes de captura de coloms es porten a terme cada any a la Seu d'Urgell. El 2011, per exemple, es van eliminar uns 1.000 exemplars. Tanmateix, l'elevada taxa de natalitat d'aquesta espècie obliga a realitzar anualment controls de població.

La captura de coloms vol prevenir els danys ocasionats tant a la salut pública com als edificis de la ciutat. El sistema de captura consisteix en la col·locació estratègica de gàbies, ja sigui en espais de molta concentració de coloms o en llocs alts. S'hi posa menjadores amb blat de moro i abeuradors d'aigua. La retirada de les captures es realitza dues o tres vegades per setmana, depenent de la mida de les gàbies, i les aus es transporten a colomars.

La campanya anual té un cost de 3.835 euros.

Mostrar formulari de contacte