Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu ja disposa de cinc desfibril·ladors en espais públics

La Seu ja disposa de cinc desfibril·ladors en espais públics

Els equips estan instal·lats a la zona esportiva, el Centre Cultural Les Monges, el Palau d'Esports, el Parc del Segre i la Policia Municipal. L'ampliació d'aquesta xarxa era una de les propostes aprovades als primers Pressupostos Participatius
Desfibril·lador a la Seu
22/10/2015 17:39

La Seu d'Urgell és d'aquest dijous "ciutat cardioprotegida", atès que ja compta amb un total de cinc desfibril·ladors fixats en diversos espais públics del municipi. Aquests equips de cardioprotecció estan ubicats a la zona esportiva municipal; a l'exterior de l'edifici del Centre Cultural Les Monges, i el tercer és un dispositiu mòbil que custodia la Policia Municipal. A més, també s'han renovat els equips que ja disposaven el Palau d'Esports i el Parc del Segre.

La instal·lació de diversos equips de cardioprotecció en diferents punts de la Seu va ser una de les cinc propostes més votades, per part dels ciutadans urgellencs, a través del procés de pressupostos participatius d'enguany, endegat per primera vegada a la capital alturgellenca.

La tinent d’alcalde de Participació Ciutadana, Anna Vives, ha manifestat que “es va avançant en la culminació del procés participatiu que ha facilitat que els ciutadans decidissin allò en què volen que s’inverteixi en el seu municipi, amb propostes tan interessants com aquesta, que representa un pas important a l’hora de protegir la salut del ciutadà, posant-nos al nivell de grans ciutats”. Al seu torn, Montserrat Bonet, com a regidora de Salut, ha comentat que “la instal·lació d’aquests aparells garanteix tenir l’eina a l’abast que pot donar l’assistència immediata a l’hora de salvar una vida, fins l’arribada dels serveis mèdics d’urgències”.

Com utilitzar l'equip de cardioprotecció

Respecte l'ús d'aquests desfibril·ladors, val a dir que tot el personal vinculat amb aquestes instal·lacions municipals rebran un curs gratuït de sis hores per saber com fer-lo servir en cas de necessitat. Tothom que hagi realitzat el curs de formació sobre equips de cardiorpotecció obtindrà una acreditació com a persona formada en DEA (Desfibril·lador Extern Automàtic). Aquest curs per saber fer servir correctament un d'aquests desfibril·ladors també es farà extensiu a tots els clubs esportius de la ciutat.

Els desfibril·ladors automàtics (DEA) analitzen el ritme cardíac de la víctima i, tots sols, determinen si és convenient fer-li una descàrrega elèctrica per poder recuperar el ritme normal del cor i permetre que torni a bombar la sang. Mai fan la descàrrega si no és necessària, és a dir, no hi ha possibilitat d’error.

Qualsevol persona pot utilitzar-los, també per a finalitats terapèutiques. Només s’ha d’obrir la tapa de l’aparell i anar seguint les instruccions que ens dóna la locució. L’única acció que cal fer és enganxar els pegats i els elèctrodes tal i com ens indica la màquina. El desfibril·lador monitoritza la víctima i decideix si és convenient administrar la descàrrega. Si és així, ho fa, sense que haguem de realitzar cap acció, ni tan sols prémer un botó. 

(Ajuntament de la Seu d'Urgell - Montse Rovira)

Mostrar formulari de contacte