Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu Medieval es presenta al sector turístic de l'Alt Urgell

La Seu Medieval es presenta al sector turístic de l'Alt Urgell

El producte s'ha donat a conèixer als agents de la comarca per tal que el promocionin entre els visitants. Entre els assistents hi havia representants d'hotels, oficines de turisme i empreses d'activitats d'aventura

Trobada d'agents turístics de l'Alt Urgell al centre històric de la Seu
Trobada d'agents turístics de l'Alt Urgell al centre històric de la Seu
17/03/2016 17:10

Turisme Seu ha reunit aquest dijous el sector turístic de la comarca de l'Alt Urgell per donar-los a conèixer de manera exclusiva el nou projecte turístic La Seu Medieval, amb l'objectiu que puguin difondre el passat medieval de la ciutat a clients, visitants i turistes.

L'activitat, que s'ha iniciat a l'Espai Ermengol-Museu de la Ciutat, ha comptat amb una introducció d'aquest nou producte turístic a càrrec de la tinent d'alcalde de Promoció de la Ciutat de l'Ajuntament de la Seu, Mireia Font, qui ha manifestat que l'objectiu és “facilitar aquestes noves eines que s'inclouen dins del projecte turístic La Seu Medieval a tots els professionals del sector perquè coneguin i alhora puguin difondre als seus clients el ric passat medieval de la Seu, fins ara poc conegut pel gran públic". Es compta amb diversos recursos tecnològics com són els 28 codis QR que hi ha escampats per la Seu, així com els 25 vídeos, en cinc idiomes diferents, que hi ha al gran portal a Internet laseumedieval.com. Font ha remarcat que La Seu Medieval ha comptat amb el finançament dels fons europeu FEDER, en el marc del Programa FEDER Catalunya 2007-2013, i dels plans de foment del turisme, del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat.

La presentació del projecte ha anat a càrrec de Lluís Obiols, arxiver municipal i historiador, i d'Urgell Escribà, directora de l'Espai Ermengol i coordinadora del treball. Els professionals turístics alturgellencs també han pogut visionar el vídeo genèric. Finalment, l'historiador i tècnic de patrimoni del Consell Comarcal, Carles Gascón ha realiztat una visita guiada del centre històric, des de davant de Espai Ermengol, on hi ha instal·lat un plànol gegant de la Seu Medieval. La sortida ha continuat amb recorregut pels 28 codis QR que hi ha instal·lats en els punts d'interès, que donen a conèixer a través dels dispositius mòbils el ric passat de la ciutat.

Properament també es donarà a conèixer aquest projecte turístic a d'altres agents econòmics de la comarca.

Recursos

Des de l'Ajuntament recorden que La Seu Medieval ofereix:

  • 28 codis QR: faciliten que els turistes puguin conèixer al detall tots els punts d’interès per interpretar fàcilment les singularitats històriques de la Seu.
  • El portal laseumedieval.com que engloba 25 vídeos, molt ben documentats i amb imatges virtuals, que ens situen en un entorn medieval.
  • Per arribar a un públic internacional s’ha programat en cinc idiomes: català, castellà, francès, anglès i alemany. Els recursos per conèixer i fer els itineraris turístics per la Seu també han contemplat l’edició d’una guia turística, mapes del municipi, 7 plafons i 35 plaques ceràmiques que identifiquen espais d’interès. També un plànol gegant i altres senyalitzacions de caràcter turístic a diferents indrets del municipi.

 

Mostrar formulari de contacte