Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu no descarta acords amb d'altres operadors per portar la fibra òptica

La Seu no descarta acords amb d'altres operadors per portar la fibra òptica

L'Ajuntament demanarà explicacions a Telefónica sobre la decisió d'aturar la implantació de la xarxa a la ciutat Albert Batalla considera necessari que es compleixi la previsió de disposar del servei enguany
Pla de les Forques - Nova torre de telecomunicacions
04/02/2015 18:51

L'Ajuntament de la Seu demanarà explicacions a Telefónica Espanya sobre la seva decisió d'aturar l'arribada de la fibra òptica a la ciutat, prevista per aquest any. En cas que la resposta no sigui satisfactòria, el consistori no descarta buscar acords amb d'altres operadors per tal que el sistema es pugui implantar a la capital alturgellenca.

En declaracions a RàdioSeu, l'alcalde, Albert Batalla, ha assenyalat que el primer que volen fer és reunir-se tant amb la Secretaria General de Telecomunicacions com amb Telefónica per confirmar si és cert l'informe intern de la companyia segons el qual es preveu ajornar la implantació de la fibra òptica a la Seu i a un centenar de ciutats petites i mitjanes de tot l'Estat.

L'ajuntament espera arribar a un acord amb Telefónica per seguir amb la planificació prevista. Però, si la companyia confirma la seva renúncia cautelar, Batalla assegura que iniciaran converses amb companyies de la competència perquè siguin aquestes les que ofereixin el servei a la Seu.

En aquest sentit, l'alcalde urgellenc ha recordat que el consistori ja ha treballat per aconseguir fer realitat aquesta assignatura pendent, per exemple amb l'impuls de l'anell de fibra òptica. A més a més, aquesta és una de les accions que Telefónica s'havia compromès a fer després de l'allau de crítiques pels continus talls de telefonia i internet que ha patit l'Alt Urgell els darrers anys.

L'Ajuntament de la Seu considera necessari que la ciutat tingui aquesta teconologia com més aviat millor, sigui quin sigui l'operador, ja que la veu imprescindible per atraure noves empreses i inversions, com també perquè els veïns i empreses locals puguin tenir un accés més àgil a la xarxa. Telefónica ha justificat la retallada en les seves previsions perquè la normativa de Competència els obliga a compartir la xarxa amb les altres companyies de telecomunicacions, amb l'excepció de les onze principals ciutats de l'Estat.

Mostrar formulari de contacte