Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu obrirà dilluns el registre de famílies acollidores de refugiats sirians

La Seu obrirà dilluns el registre de famílies acollidores de refugiats sirians

Els tràmits per inscriure's s'hauran de dur a terme a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà o al Consorci d’Atenció a les Persones. La llista també inclourà ciutadans que volen ajudar des de qualsevol àmbit
17/09/2015 12:30

L'Ajuntament de la Seu obrirà la setmana vinent el registre de persones o famílies acollidores de refugiats sirians. Així mateix, el consistori urgellenc, arran d’oferiments de particulars, crearà també un registre d'urgellencs que tinguin la voluntat d’oferir el seu ajut des d’altres àmbits.

En aquest sentit, la tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones, Anna Vives ha explicat que han arribat peticions per col·laborar en l’atenció dels refugiats però sense ser possible l'allotjament. "Es pot ajudar oferint una ocupació temporal, cura des diverses vessants professionals o amb l'acompanyament en l’adaptació al municipi", ha indicat.

El registre, que serà efectiu a partir del proper dilluns, 21 de setembre, es podrà formalitzar a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament urgellenc i a les dependències del Consorci d’Atenció a les Persones, en els seus respectius horaris d’atenció al públic.

Vives ha volgut remarcar que encara no se sap si finalment arribaran persones refugiades a la Seu i a la comarca de l’Alt Urgell i, en cas que se n'acollin, es desconeix quin en serà el nombre. Tot i això, subratlla que “cal tenir el dispositiu al més a punt possible per quan sigui necessari”, ha afegit. Vives també ha volgut fer notar que la línia de treball que s’endega per fer front a aquesta problemàtica és paral·lela i no interfereix en la feina habitual dels serveis socials bàsics.

Cal recordar que l’Ajuntament de la Seu va oferir-se en un primer moment, quan encara no hi havia consignes concretes per part de la Generalitat de Catalunya i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, com a municipi acollidor. Poc després, en el marc del seu plenari, la Seu va aprovar per unanimitat una moció, impulsada pel propi Fons Català de Cooperació, que donava suport a l’acollida de refugiats de Síria i d’altres conflictes internacionals.

Col·laboració amb entitats del tercer sector

Les àrees de Solidaritat de l’Ajuntament de la Seu i de Polítiques d’immigració del Consorci d’Atenció a les Persones s’han reunit aquesta setmana amb les entitats del tercer sector per iniciar un treball conjunt d'acollida. L'administració i les entitats urgellenques treballaran plegats en les tasques de sensibilització, organització d’activitats i de difusió de la campanya d’emergència, entre d'altres aspectes.

En referència amb la campanya d’emergència, la regidora de Solidaritat i Cooperació, Montse Bonet, ha volgut fer de nou una crida a tota la població: “cada gest compta, per petit que sembli. Es tracta de contribuir en la minimització del patiment d’aquestes persones”. I ha assenyalat que "cal que exercim entre tots la pressió necessària per treballar en la resolució dels conflictes bèl·lics”.

Bonet ha recordat que les aportacions poden fer-se als comptes del Fons Català de Cooperació:

•Triodos Bank, codi IBAN: ES47 1491 0001 2620 0525 7510

•Catalunya Caixa, codi IBAN: ES87 2013 0500 1402 1395 4220

•Caixa Bank, codi IBAN: ES79 2100 3200 9625 0002 9627

Mostrar formulari de contacte