Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu ofereix un servei per compartir cotxe

La Seu ofereix un servei per compartir cotxe

La Borsa de Mobilitat pretén donar alternatives en els desplaçaments laborals o personals
Logo Compartir Cotxe
19/07/2008 11:26

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ofereix a través de la seva pàgina web un servei per compartir cotxe. Aquesta iniciativa neix de la voluntat del consistori urgellenc de fomentar entre la població un ús més racional dels automòbils. El servei consisteix a facilitar la trobada de persones que estan interessades a compartir el vehicle privat a l’hora de fer un viatge.

El projecte es va endegar amb l’objectiu de facilitar als ciutadans i a les ciutadanes de la Seu d’Urgell una alternativa en els seus desplaçaments, tenint en compte mesures de sostenibilitat en la mobilitat. Amb la proposta es busca disminuir la contaminació i el consum energètic, i aconseguir una millora de la utilització de l’espai públic.

L’opció de compartir cotxe és vàlida, per exemple, per anar a treballar, quan s’utilitza algun dels polígons de les rodalies i s’ha de fer sempre un mateix recorregut amb el vehicle privat. La iniciativa també es planteja per anar a la universitat, si s’estudia o treballa en un centre universitari i es busca amb qui compartir un mateix viatge. Per últim, el servei es podria aplicar en trajectes esporàdics o no regulars, a altres ciutats o, fins i tot, a l’estranger.

Mitjançant el servei de l’Ajuntament de la Seu es pot veure on line les persones que estan inscrites per fer algun viatge i posar-s’hi en contacte. Es pot consultar prèviament quines són les seves preferències, si disposen o no de cotxe, el motiu del viatge, i tot un seguit de dades per fer més fàcil la trobada. Tot el tràmit es fa de manera immediata i sense intermediaris.

Mostrar formulari de contacte