Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu oferirà titulació en deu instruments amb el nou Conservatori dels Pirineus

La Seu oferirà titulació en deu instruments amb el nou Conservatori dels Pirineus

Aquest dissabte s'ha presentat el projecte conjuntament amb Puigcerdà i amb Berga, que en serà la seu principal L'oferta s'adreça als alumnes de les tres escoles municipals, que sumen més d'un miler d'usuaris

Conservatori  de Música dels Pirineus - Presentació
Conservatori de Música dels Pirineus - Presentació
28/03/2015 22:25

Els alcaldes Berga, Puigcerdà i la Seu d'Urgell han presentat aquest dissabte, acompanyats per la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, la creació del Conservatori de música dels Pirineus, que oferirà el grau professional de música a l'alumnat de les tres poblacions a partir del curs 2015-2016. El nou equipament tindrà com a seu principal la localitat de Berga i dues subseus, a Puigcerdà i La Seu. La capacitat del conservatori, que oferirà tots els cursos de 1r fins a 6è, serà d'un màxim de dues línies per cada curs (de 15 alumnes per curs), amb un límit de 180 alumnes. Aquests nous estudis es duran a terme als mateixos espais que allotgen les tres escoles de música de cada localitat.

El Conservatori de música dels Pirineus es nodrirà de l'alumnat de les escoles de música d'aquests tres municipis, que actualment compten amb 1.062 alumnes. A data d'avui, els alumnes de la zona que volen dur a terme aquests estudis professionals de música s'han de desplaçar a altres ciutats més llunyanes, com Lleida o Barcelona.

El Grau Professional de música donarà incentius a l'alumnat dels centres per continuar rebent ensenyaments musicals a les respectives escoles. A més, els batlles consideren que suposarà un incentiu de reactivació cultural i educativa per als respectius territoris, i una oportunitat de disposar d'estudis professionalitzadors per tal que els joves no hagin de marxar de les seves poblacions per trobar noves oportunitats laborals.

Segons s'ha detallat en la roda de premsa d'aquesta dissabte, a Berga es podran cursar les especialitats de clarinet, contrabaix, flauta travessera, oboè, percussió, saxòfon, trombó, trompa, trompeta, tuba, viola, violí, violoncel, guitarra, piano, guitarra elèctrica, baix elèctric, flabiol i tamborí, tenora, tible, i cant. A La Seu d'Urgell es podrà estudiar clarinet, percussió, saxòfon, trompa, trompeta, violí, violoncel, acordió, guitarra i piano. Mentre que a Puigcerdà s'hi impartirà clarinet, flauta travessera, saxòfon, trompeta, violí, violoncel, acordió, guitarra, piano, guitarra elèctrica, baix elèctric i cant.
 

Mostrar formulari de contacte