Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu organitza el 18è Concurs Català de Raça Frisona

La Seu organitza el 18è Concurs Català de Raça Frisona

L'esdeveniment forma part dels actes de commemoració del centenari de la Cooperativa Cadí Les activitats es duran a terme de divendres a diumenge, al recinte firal situat al costat del pàrquing del Doctor Peiró

Concurs Raça Frisona 2015 - Presentació
Concurs Raça Frisona 2015 - Presentació
20/04/2015 13:46

La Seu acollirà de divendres a diumenge la celebració del 18è Concurs Català FEFRIC-15 de Raça Frisona, coincidint amb la commemoració del centenari de la creació de l'empresa urgellenca Cadí, una de les cooperatives ramaderes més prestigioses de Catalunya i la més antiga de l’Estat del sector lleter, guardonada enguany amb la Creu de Sant Jordi pel Govern de la Generalitat de Catalunya.

El contingut del concurs s'ha presentat aquest dilluns en una roda de premsa que ha tingut lloc al mateix espai firal on s'hi desenvoluparà. L'acte ha anat a càrrec de l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla; el regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament urgellenc, Jordi Pallarès, i el vicepresident de FEFRIC i d'AFAUC, Josep Rebés.

La Seu d'Urgell, capital del formatge

Albert Batalla ha manifestat durant la presentació que acollir aquest concurs significa "assumir la capitalitat que la ciutat exerceix en els sectors lleter i formatger al Pirineu i a Catalunya”. L'alcalde urgellenc ha remarcat que l'organització d'aquest esdeveniment també s'emmarca en l'estratègia de posicionar la ciutat com a capital del formatge a Catalunya, "tenint en compte el paper fonamental que juga entorn la proposta la Cooperativa Cadí, la celebració de la Fira de Sant Ermengol i la formació de formatgers a l'Escola de Capacitació Agrària del Pirineu, entre d'altres”.

Per la seva part, el regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de la Seu, Jordi Pallarès, ha agraït a la Cooperativa Cadí, així com a la resta de patrocinadors del concurs ramader, el fet de fer-lo possible a la nostra ciutat. Així mateix, ha subratllat que el concurs posa de manifest "la vitalitat del sector ramader a les comarques de muntanya" i el paper de l’administració pública en la promoció d’aquest important sector econòmic.

Programa d'activitats

El 18è Concurs Català FEFRIC-15 de Raça Frisona s'iniciarà divendres, 24 d'abril, a la tarda-vespre, amb l'entrada del bestiar al recinte firal ubicat al terreny de sorra del Dr. Peiró. Dissabte, 25 d'abril, a les deu del matí, tindrà lloc l'obertura al públic de tot l'espai firal, on hi haurà exposats un total de 87 caps de bestiar.

En aquest mateix espai també hi haurà un espai lúdic per a infants i un servei de restauració, així com una exposició de maquinària i serveis d'ús ramader. A les cinc de la tarda, tindrà lloc una demostració de gossos d'atura, a càrrec d'Armand Flaujat.

Diumenge, 26 d'abril, a les deu del matí, al Pavelló Poliesportiu Municipal s'iniciarà el 18è Concurs Català de la Raça Frisona. L'esdeveniment estarà obert al públic, que el podrà seguir des de les grades. A les dues del migdia tindrà lloc el lliurament de premis.

El certamen finalitzarà amb un dinar per a ramaders, ofert per l'Ajuntament de la Seu d'Urgell.

87 animals i 29 explotacions lleteres

En la competició hi participaran un total de 87 exemplars de vaques de la raça frisona, vingudes de 29 explotacions lleteres d'arreu de Catalunya, de les quals 19 són de l'Alt Urgell-Cerdanya.

Respecte al concurs, el vicepresident de FEFRIC i d'AFAUC, Josep Rebés, ha manifestat que s'hi podrà veure la millora de la professionalització del sector de producció lletera de Catalunya. “El concurs serveix per donar a conèixer un àmbit molt lligat al territori i, alhora, molt important al nostre país”, ha subratllat.

El concurs està coorganitzat per l'Ajuntament de la Seu d'Urgell i la Federació de la Raça Frisona de Catalunya (FEFRIC). També compta amb la col·laboració activa de Cooperativa Cadí, l'Associació de Frisona de l'Alt Urgell i la Cerdanya (AFAUC), Cooperativa Pirenaica, la Diputació de Lleida i la Generalitat de Catalunya.

Mostrar formulari de contacte