La Seu organitza el I concurs popular de Cuina amb Formatges dels Pirineus
El termini de presentació de receptes finalitza el 7 de juliol La proposta, que promou la Seu Comercial, l’Ajuntament urgellenc i la Fira de Formatges Artesans del Pirineu, compta amb el patrocini de la Unió de Botiguers de la Seu d’Urgell
La Seu Comercial, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i la Fira de Formatges Artesans del Pirineu organitzen enguany el primer concurs popular de Cuina de Formatges dels Pirineus. La proposta, que compta amb el patrocini de la Unió de Botiguers de la Seu d’Urgell (UBSU) i la col.laboració de la Cooperativa Cadí, vol contribuir a potenciar el formatge com a element de promoció turística i socioeconòmica de la ciutat i, alhora, fomentar la participació d’entitats, associacions i particulars en les activitats relacionades amb el món del formatge.
La presentació del concurs de cuina s’ha dut a terme aquest dijous a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, amb la presència de la regidora de Promoció Econòmica, Teresa Casassas, i el president de la UBSU, Ramon Ferrer. També hi han assistit els tècnics de Promoció Econòmica del consistori, Antoni Viñals i Montse Ferrer.
Segons ha indicat la regidora Teresa Casassas, la iniciativa permet visualitzar un cop més la voluntat de la Seu d’esdevenir el centre neuràlgic del formatge artesà del Pirineu. Així, ha recordat la creació imminent de l’Espai Ermengol, que dedicarà una planta de forma exclusiva a aquest àmbit. “Volem donar importància al formatge més enllà de la Fira de Sant Ermengol”, ha remarcat.
Per la seva banda, el president de la UBSU, Ramon Ferrer, ha manifestat que amb aquesta nova col.laboració “el comerç urgellenc compleix amb el compromís d’involucrar-se en el teixit social i prendre part de forma encara més activa a la Fira de Sant Ermengol, on ja hi té espai propi, amb el Boulevard a la Sala Sant Domènec”.
Al concurs popular de Cuina amb Formatges dels Pirineus hi pot participar qualsevol recepta d’un plat cuinat que tingui com a ingredient principal un formatge elaborat als Pirineus. Hi podrà prendre part tothom qui no es dediqui professionalment a la restauració, a títol individual, o representant una associació o entitat. El termini de presentació de receptes finalitzarà el 7 de juliol.
Les bases de la convocatòria es podran obtenir als establiments associats de la Seu Comercial que estiguin identificats com a participants d’aquesta campanya; o bé a través de les webs hhtp//www.laseu.cat/viu/activitat-econòmica i www.laseucomercial.cat.
Es premiaran 3 receptes. El guanyador obtindrà un diploma, un lot de formatges i un val de compra de 500 euros a bescanviar en establiments de la Seu Comercial. El segon i el tercer premi rebran també diploma i lot, a més de 300 i 200 euros, respectivament. A més, tots els participants aconseguiran un obsequi de la Cooperativa Cadí.
Les receptes guanyadores, els plats de les quals es cuinaran per la Fira, s’inclouran en un llibret de cuina popular de formatge que es repartirà durant el certamen. El receptari que també inclourà les altres set propostes culinàries que hauran estat finalistes.