Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu, pionera en l'aplicació del programa 'Qualifica't'

La Seu, pionera en l'aplicació del programa 'Qualifica't'

El nou mitjà vol fer confluir les aspiracions dels estudiants amb la demanda d’empreses El pla s’ha concedit a l’IES Brudieu i es podria estendre a d’altres centres
Rutes Guiades 2012-2013 - Presentació
10/03/2010 13:19

La Seu d’Urgell s’ha convertit en la primera ciutat de la demarcació de Lleida on s’aplicarà el programa Qualifica',t que el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya ha concedit a l'institut Joan Brudieu. També s'ha obert la futura col•laboració a d'altres centres de la ciutat com ara el col•legi La Salle, l'Escola Joviat i l'Escola de Capacitació Agrària del Pirineu.

El programa 'Qualifica't' té com a prioritat facilitar la confluència d’interessos entre les aspiracions professionals dels joves, especialment aquells que estudien cicles formatius, i la demanda dels empresaris pel que fa a llocs de treball. Així, es treballarà l'oferta de formació a col•lectius singulars, la validació de formació impartida per empreses o entitats i la validació de l'experiència laboral.

Totes les persones que participen en el programa poden obtenir una certificació parcial o total que es pot capitalitzar, si és disposa dels requisits acadèmics d'accés, per a l'obtenció d'un títol de formació professional.

L'acte de presentació del programa Qualifica't va ser presidit per l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, qui va manifestar que “acreditar la formació rebuda amb un títol és una tasca molt encertada i positiva, també en llocs amb menys habitants respecte a ciutats més grans”. De la seva part, l'inspector d'Educació a Lleida, Nicolau Galdeano, va remarcar que, de les onze ciutats de la demarcació on s’aplicarà, s’ha triat la Seu per començar perquè se la considera “una ciutat educadora, ja que compta amb un 60% d'alumnes cursant l'ESO; un 20% fent batxillerat; i un 20% estudiant cicles formatius”.

La presentació dels continguts del programa Qualifica't es va realitzar davant els directors i professors dels centres educatius que hi prendran part, així com d'una àmplia representació d'entitats, associacions i empresaris de l'Alt Urgell, Cerdanya i del Principat d'Andorra. Va anar a càrrec del coordinador de Cicles Formatius a Lleida, Paco González, i del coordinador del nou programa, Ramon Serrando.

Mostrar formulari de contacte