Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu posa en marxa una comissió de civisme

La Seu posa en marxa una comissió de civisme

L'Ajuntament urgellenc vol vetllar per la preservació dels espais públics El cost de les reparacions causades per actes incívics va ser l'any passat de 12.000 euros
Albert Viladés - 'Parc dels Enamorats'
28/02/2012 14:23

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha impulsat la creació d'una comissió de civisme amb l'objectiu d'elaborar una campanya per evitar actituds incíviques a la nostra ciutat. L'òrgan està format per tècnics municipals de Joventut, d'Ensenyament, dels Serveis Socials, de l'oficina tècnica, del Servei de premsa, així com de la Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet i de la Policia Municipal de la Seu d'Urgell. El presideix la tinent d'alcalde d'Atenció a les Persones del Consistori urgellenc, Anna Vives.

L'activació d'aquesta comissió de civisme ve donada per l’observació, per part del consistori, de la necessitat de l’existència d’un instrument que ajudi a promoure actituds i conductes cíviques "que fomentin un model de ciutat més neta, més sostenible i on la convivència sigui fàcil i agradable".

Durant l’any 2011 l’Ajuntament de la Seu d'Urgell va destinar prop de 12.000 euros a reparacions causades per actes incívics, sense tenir en compte el cost de la mà d'obra. Concretament, es va haver d'intervenir en desperfectes en l’enllumenat i en el mobiliari urbà. També es van esborrar pintades i es van canviar contenidors cremats, entre d'altres.

D'altra banda, des del consistori s'assenyala que actituds pocs cíviques respecte la gestió de deixalles domèstiques tripliquen el cost del procés habitual de recollida de residus. Així, s'assenyala, per exemple, no reciclar com cal, llençar papers i objectes enmig de la via pública o treure mobles al carrer en dies no programats.

“La nostra voluntat és treballar per a la sensibilització ciutadana amb la intenció d'eliminar progressivament les actituds incíviques”, ha declarat la tinent d’alcalde Anna Vives. “Hem de ser molt conscients que cadascuna d’aquestes males pràctiques ens costen diners a tots", ha afegit. Així mateix, ha destacat que "són diners que podrien invertir-se en altres aspectes que serien aprofitats per tothom”.

Base de dades

La primera tasca que durà a terme la comissió de civisme de la Seu d'Urgell és la creació d'una base de dades que servirà als tècnics municipals per conèixer amb detall on s'ha produït l'acció, en quina franja horària, les reparacions dels desperfectes i el seu cost, així com el temps invertit per arreglar el mobiliari urbà o l'espai públic malmès.

Una altra de les propostes sorgides d'aquesta la primera reunió és la de treballar, conjuntament amb la Policia Municipal, el programa que s’imparteix als centres escolars de la Seu sobre civisme, amb l'objectiu d’incidir en l’educació de base.

L’objectiu final és endegar una campanya per fer-la arribar a tots els urgellencs i urgellenques, "a través de la qual tots els ciutadans se sentin partícips del procés de participació per configurar, entre tots, una ciutat encara millor".

Mostrar formulari de contacte