Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu presenta al Congrés les demandes dels fronterers

La Seu presenta al Congrés les demandes dels fronterers

L’alcalde i els portaveus parlaran aquest dimarts de l’estudi sobre la situació del col.lectiu Una comissió de l’Associació de Treballadors Fronterers d’Andorra (ATFA) s’ha reunit recentment amb representants de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell
Reunió fronterers
21/07/2008 17:25

Una representació de tots els grups polítics de la Seu d’Urgell, encapçalats per l’alcalde Albert Batalla, visitaran aquest dimarts el Congrés dels Diputats per exposar les demandes dels treballadors fronterers.

Els regidors s’entrevistaran amb el president de la Comissió de Treball de la cambra baixa espanyola per comentar-li l'estudi que, des de l’Ajuntament, s’està fent sobre aquest col.lectiu. L’anàlisi ha de servir de base per a la sol.licitud d’un estatus fiscal singular que contempli, entre d’altres, la prestació del subsidi d’atur, una reducció de l’IRPF o bé la deducció de les despeses de desplaçament. Es vol així compensar l’aportació de divises que, al cap i a la fi, aquests treballadors fan al territori de la UE. Aquesta proposta es va plasmar aquesta primavera passada en l’aprovació d’una moció presentada per l’equip de govern municipal.

A partir del setembre es realitzarà l'estudi i posteriorment la proposta de canvi legislatiu, que es farà arribar a tots els partits del Congrés dels Diputats.

Reunió de l’ATFA amb representants de l’Ajuntament de la Seu

L’Associació de Treballadors Fronterers d’Andorra (ATFA) va entrevistar-se el passat dia 14 de juliol amb representants del consistori de la Seu d’Urgell per presentar de forma oficial l’entitat i fer arribar les inquietuds del col.lectiu. L’alcalde de la Seu, Albert Batalla, va valorar molt positivament la trobada, i es va felicitar pel fet que la creació d’una associació com l’ATFA permetrà a partir d’ara una interlocució més fàcil amb l’administració per tenir constància de les seves demandes i peticions.

La trobada entre membres de l’Associació de Treballadors Fronterers i el consistori urgellenc (entre ells el portaveu del PSC, Òscar Ordeig, i la regidora del PP, Patrícia Lanau) va servir per deixar constància de la voluntat dels grups polítics representats a l’Ajuntament de la Seu per aconseguir un estatus especial per als fronterers a Madrid. Així mateix, es van tractar temes de mobilitat, com ara la possibilitat de fer arribar el bus exprés a la capital urgellenca. Una altra de les possibilitats que es van recordar va ser la utilització de la pàgina web del consistori per compartir cotxe.

L’Ajuntament de la Seu tindrà a partir d’ara dues interlocutores directes amb els fronterers: Anna Vives i Teresa Casassas.

Mostrar formulari de contacte