Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu presideix el Consorci Transversal Xarxa d'Activitats Culturals

La Seu presideix el Consorci Transversal Xarxa d'Activitats Culturals

El regidor de Cultura de l’Ajuntament urgellenc, Miquel Colom, marca com a dos grans reptes pels pròxims sis mesos l’anella cultural i la taula de música
Xarxa Transversal - Foto d'alcaldes i regidors
28/02/2008 16:42

La Seu d’Urgell ja ostenta la presidència rotatòria del Consorci Transversal d’Activitats Culturals (CTXAC) després que ahir es va celebrar l’acte de relleu a Vilanova i la Geltrú (Garraf) -municipi que l’ha assumit durant els darrers sis mesos- en el qual el regidor urgellenc de Cultura, Miquel Colom, va assumir el càrrec de president d’aquest organisme de mans de la seva antecessora, la regidora vilanovina de Cultura, Isabel Pla.

Recordem que el Consorci Transversal d’Activitats Culturals és un organisme que aplega 14 ciutats mitjanes i no metropolitanes de Catalunya i que funciona des del 2001, desenvolupant projectes propis en els àmbits de les arts escèniques i les arts plàstiques. Per Miquel Colom la presidència de la Seu d’Urgell durant aquests sis mesos “ha de servir per refermar aquells punts dels estatuts del Consorci que parlen de com tot el territori és igualment generador i receptor de cultura”. “La Seu, que es troba molt lluny d’aquesta Barcelona que moltes vegades sembla l’únic pol cultural del país, serà el centre neuràlgic de l’activitat cultural de 14 ciutats catalanes”, ha reivindicat el regidor de Cultura de la nostra ciutat.

Els reptes que s’ha marcat la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de La Seu durant els sis mesos de presidència de la Xarxa Transversal són, tal i com ha afirmat Miquel Colom, “l’aposta per continuar el desplegament de l’Anella Cultural i la consolidació de la recent estrenada Taula de Música de Transversal”.

Al respecte, Colom ha afegit que el desplegament de l’anella cultural, que s’engloba dins de les noves tecnologies, “té sentit especialment en ciutats com La Seu, allunyades geogràficament dels principals centres de producció, però amb una població igualment interessada en conèixer i participar de tota l’activitat cultural que generen institucions com ara el Liceu o el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona”. Un dels molts projectes que es podran tirar endavant des de la plataforma que ofereix aquesta anella cultural és la translació de la Revista Transversal -de pensament contemporani al terreny de l’audiovisual i les noves tecnologies- en format audiovisual.

Pel que a la segona gran aposta que es farà des de la presidència de La Seu de las Xarxa Transversal, la consolidació de la taula de música, el regidor de Cultura de La Seu, Miquel Colom, ha remarcat que “amb aquesta nova eina s’obren moltes possibilitats de treball i per això impulsarem que els seus membres treballin per fomentar la presència de la música contemporània a tots els nostres municipis”.

Taula d’Arts Escèniques i Taula d’Arts Visuals

Els altres reptes marcats per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de La Seu durant la presidència de la nostra ciutat de Transversal són: continuar en el canvi d’enfocament de la Taula d’Arts Escèniques, tot creant un circuit de noves escenes (cicles d’obres de més petit format, de més proximitat amb l’espectador; espectacles tant teatrals com de dansa i altres manifestacions artístiques; i d’autors consolidats i de nous creadors).

Alhora se seguirà amb el projecte Rodalies 2 dins de la Taula d’Arts Visuals, que es planteja com un intercanvi d’artistes entre ciutats que permet la mobilitat d’artistes locals cap a d’altres zones. Com exemple, La Seu intercanviarà obres d’un artista emergent amb la ciutat de Manresa, d’un total de sis parelles de treball d’entre 12 ciutats dels 14 que conformen la Xarxa Transversal.

El CTXAC és una entitat pública de caràcter associatiu integrada per La Seu d’Urgell -el municipi més petit-, Figueres, Girona, Granollers, Lleida, Manresa Mataró, Olot, Reus, Tortosa, Vilanova i la Geltrú, Vic i Sant Cugat del Vallès, i també la ciutat de Perpinyà. Aquest consorci té com a objectiu consolidar, ampliar el marc d’intervenció, donar cos jurídic a la Xarxa Transversal i obrir-la a altres ciutats mitjanes de Catalunya que vulguin assumir el risc de la producció de noves propostes, especialment en l’àmbit de la creació i cultura contemporànies.

Mostrar formulari de contacte