Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu reactiva el Consell Municipal de Promoció Econòmica

La Seu reactiva el Consell Municipal de Promoció Econòmica

El darrer plenari ha aprovat per unanimitat la composició i el funcionament de l'ens en la nova etapa. L'objectiu és contribuir a la dinamització de la ciutat i la creació de llocs de treball, tot definint els sectors amb més potencial

Mercat de les Oportunitats al carrer Major
Mercat de les Oportunitats al carrer Major
22/03/2017 12:55

El darrer plenari de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, la setmana passada, ha aprovat per unanimitat la reactivació del Consell Municipal de Promoció Econòmica. Els grups municipals han consensuat la composició de l'ens, el funcionament i els objectius per als quals ha de servir en aquesta nova etapa.

El Consell no és de nova creació, atès que ja s'havia constituït anys enrere, però havia restat en desús. Per això, el que s'ha fet ara és tornar-lo a posar en marxa amb la idea que tingui continuïtat i contribueixi a la dinamització econòmica de la ciutat. En nom de l'equip de govern (PDeCAT), la tinent d'alcalde de Promoció Econòmica, Mireia Font, ha destacat el fet que tots els grups s'hagin posat d'acord en la nova composició, com també la implicació de diferents entitats. Tanmateix, Font va recordar que l'Ajuntament ja manté un contacte constant amb els diversos actors econòmics del municipi, a través d'òrgans com ara les taules de Comerç, Empresarial i Intersectorial.

En l'ens hi seran representats, entre d'altres, la Unió de Botiguers (UBSU), l'Associació d'Hostaleria de l'Alt Urgell (AHAU), l'Associació d'Empresaris de l'Alt Urgell, els Veïns i Comerciants del Carrer Canonges, Menja't l'Alt Urgell, Unió de Pagesos. Els representants de la resta de grups municipals seran els respectius portaveus: Òscar Ordeig, Francesc Viaplana i Pau Lozano. Pel grup de Compromís, Òscar Ordeig va incidir en la "necessitat molt important de definir una estratègia molt clara de quins són els sectors que cal potenciar" per superar la crisi. Ordeig creu que "malgrat que no es pot solucionar tot, sí que es pot facilitar la creació de llocs de treball i ajudar les persones que ho vulguin fer".

Per ERC, Francesc Viaplana es va mostrar "satisfet" que s'hagi donat sortida a la proposta que el seu grup havia fet de posar en marxa aquest òrgan, i que finalment s'ha fet recuperant el que ja havia existit. Des del grup republicà hi han incorporat la proposta que el mínim de reunions anuals dels representants no siguin dues sinó tres.

Finalment, des de la CUP, Pau Lozano va ratificar el suport a aquest punt i va valorar-ne especialment el fet que també en formin part associacions de veïns com ara la del carrer dels Canonges.

Mostrar formulari de contacte