Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu reactiva les sancions als amos que no recullin les defecacions dels gossos

La Seu reactiva les sancions als amos que no recullin les defecacions dels gossos

L'Ajuntament conclou que alguns propietaris no fan cas de les campanyes de conscienciació El consistori vol garantir la neteja i la higiene dels carrers i parcs
Parc del Valira
13/08/2008 16:30

L'Ajuntament de La Seu d'Urgell vol acabar amb el problema de les caques de gos als carrers de la ciutat. Per això, preveu dur a terme una nova campanya de multes cap als propietaris que no recullin les defecacions de les seves mascotes.

L'alcalde, Albert Batalla, creu que “aquest objectiu passa per la implicació de tots els diversos agents municipals implicats, des de la Policia Municipal els serveis de neteja viària, jardineria i el vigilant ambiental, a l'hora de fer complir l'ordenança de control i tinença d'animals de companyia”.

En aquesta nova campanya, la Policia Municipal de La Seu durà a terme una especial incidència al control dels propietaris, però també pel que fa als gossos deslligats i a la presència en zones de joc infantil. Els agents policials imposaran sancions, que van dels 150 als 300 euros, als amos incívics que no recullin els excrements del seu animal de companyia. Es realitzarà el control a tota la ciutat. L'atenció se centrarà en parcs i places de jocs infantils senyalitzades, on està totalment prohibida l'entrada de gossos i on les defecacions poden arribar a ser un perill higiènic per als infants.

La Policia comptarà amb la col•laboració de la brigada de neteja viària, de la de jardineria i del vigilant ambiental, que es posaran en contacte amb els agents per tal d'avisar de les actuacions incíviques.

L'Ajuntament de La Seu ha dut a terme diverses campanyes de sensibilització per convèncer als propietaris de gossos que tenen l'obligació de portar el gos lligat, correctament identificat i censat i que han de recollir els excrements canins. Aquestes campanyes van donar bons resultats i han fet que molts amos ja compleixin la norma, però encara n'hi ha que segueixen molestant els ciutadans amb la seva actitud.

L'Ajuntament urgellenc va instal•lar anys enrere diversos expenedors de bosses (kioscan) per facilitar la recollida d'excrements canins, que donen cobertura a tota la ciutat i als barris, amb un gran èxit d'ús per part de la majoria de propietaris d'animals de companyia.

Mostrar formulari de contacte