Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu redueix un 23 per cent la població de coloms després d'una campanya de control

La Seu redueix un 23 per cent la població de coloms després d'una campanya de control

Dels 217 exemplars del mes de maig s'ha passat als 168 actuals Tècnics municipals de Medi Ambient han recorregut a esterilitzants per frenar la reproducció de les aus

Coloms a la Catedral de la Seu
Coloms a la Catedral de la Seu
18/12/2014 16:28

La Seu d'Urgell ha vist reduïda en un 23% la població de coloms a la ciutat després d'aplicar una nova campanya de control de població amb l'esterilitzant anomenat Ovispop. La població inicial estimada era d’uns 217 exemplars, i s’ha comprovat que al final del tractament ha estat de 168 ocells.

Des de la Regidoria de Medi Ambient es remarca que, dels 217 individus inicials, podrien esdevenir unes 108 parelles potencials, i que com a mínim haurien post 1.296 ous durant el període de tractament. També cal tenir en compte que al cap de 2 mesos els colomins també realitzen postes, fet que multiplicaria per 2 o per 3 els naixements augmentant així considerablement la població de coloms. Amb el tractament d'esterilització s’ha inhibit la capacitat reproductora i per tant s’ha evitat el creixement.

Metodologia

Aquesta campanya, que es va iniciar el mes de maig passat i s'ha allargat fins aquest desembre, ha consistit a donar pinso de blat de moro recobert amb una pel·lícula de Nicarbazina, un fàrmac que té poder anticonceptiu pels coloms mitjançant la instal·lació de dos dispensadors automàtics que subministraven el pinso a primera hora del matí per tal d’assegurar-ne el seu consum.

La instal·lació d’aquests dispensadors s’ha fet en els punts on es va detectar una major població de coloms i allà on fos tècnicament viable. Així, es van instal·lar a la Catedral, per controlar el centre històric de la Seu, i a l'Eixample de la ciutat, concretament a l’avinguda del Salòria.

Mostrar formulari de contacte