Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu registra el mes de juny més fred dels darrers cinquanta anys

La Seu registra el mes de juny més fred dels darrers cinquanta anys

L'anomalia negativa en relació amb el període de 1961 al 1990, ha estat de -2,1 graus Celsius El mes de juny de 2010 ha estat de normal a fred a bona part de Catalunya i plujós o molt plujós a la meitat occidental del territori
Mapa de la temperatura mitjana - Juny 2010
02/07/2010 11:36

El Servei Meteorològic de Catalunya, adscrit al Departament de Medi Ambient i Habitatge, qualifica el mes de juny de 2010 de normal a fred a gran part de Catalunya. A la Seu d'Urgell la tendència ha estat de baixada de temperatures i s'ha registrat una anomalia negativa (la diferència de la temperatura mitjana mensual de juny respecte a la mitjana climàtica mensual del mes de juny pel període de referència 1961-1990) de -2,1 graus Celsius.

Aquest caràcter fred del mes s’explica molt probablement per la baixa insolació rebuda i entrades d’aire fred a causa a les pertorbacions que van afectar Catalunya al llarg dels primers vint dies. La situació va afectar sobretot la meitat nord del país on es van registrar precipitacions en forma de neu a les parts més altes del Pirineu (per sobre dels 1.800 m). En canvi, s’han observat anomalies lleugerament positives a àmplies àrees del Prepirineu oriental.

Pluviomètricament, el mes ha estat plujós o molt plujós a la meitat occidental de Catalunya. Hi va haver un llarg període les precipitacions, moltes d’elles en forma de tempesta, que van acumular quantitats per sobre dels 100 litres/m2 (mm) a extenses àrees del Prepirineu i del Pirineu. A més, una de les pertorbacions més importants, juntament amb la que afectar el Principat els dies 19 i 20, anava acompanyada d’aire fred, comportant que les precipitacions fossin de neu a les zones pirinenques més altes.

A Espot es va registrar 296,8 PPT (mm); 266 al Port del Comte; i 229,2 al Cadí Nord, al Prat d'Aguiló.

Mostrar formulari de contacte