Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu reivindica més representació a la Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet

La Seu reivindica més representació a la Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet

El ple municipal acorda per unanimitat instar a la modificació dels estatuts de l'organisme supramunicipal Preocupa la pròxima fusió amb la Mancomunitat Intermunicipal de Gestió de Residus de l'Alt Urgell Meridional
Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet
15/11/2011 12:31

El ple de l’Ajuntament ha aprovat aquest dilluns instar a la modificació dels estatuts de la Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet per tal que la Seu hi tingui més representació i n'ostenti la presidència. La proposta d'ERC ha comptat amb el suport unànime de tots els grups, que han coincidit a reivindicar un paper més rellevant de la ciutat a l'organisme supramunicipal.

El portaveu republicà, Miquel Caminal, justificava la petició en considerar que els actuals estatuts haurien de reconèixer el pes específic de la capital urgellenca i la importància de la seva aportació econòmica, que és al voltant del 80%.  Així mateix, el text aprovat sol.licita que s'informi detalladament i per escrit a tots els grups municipals del procés, a dia d’avui, d’unificació de les dues mancomunitats de l'Alt Urgell.

El regidor republicà, Miquel Caminal, adverteix que una fusió, amb un ens endeutat, comportarà "decisions complexes i no gens fàcils, en les quals l’Ajuntament urgellenc no té en cap cas el poder de decisió equilibrat al percentatge de participació econòmica".

El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Jesús Fierro, va expressar el seu acord amb aquesta afirmació, tot i que va puntualitzar que la fusió amb la Mancomunitat Intermunicipal de Gestió de Residus de l'Alt Urgell Meridional (MIGRAUM) no s'assumirà amb deutes econòmics anteriors a l'acord d'unificació. Tanmateix, Fierro va remarcar el seu convenciment que cal adaptar la comissió gestora als temps actuals.

Per la seva banda, el regidor del PSC-Progrés, Òscar Ordeig, va sol.licitar que l'esforç econòmic d'assumir la gestió de MIGRAUM no es faci abans que finalitzi la crisi actual, "tenint en compte l'esforç que ja s'està duent a terme ara per ara". Pel que fa a la representació de la Seu a la Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet, Ordeig considera que s'ha de buscar una fórmula de consens.

El PP va votar a favor del text i també ICV. Antoni Viñals espera que no es produeixin discussion estèrils i que s'arribi a bon port, amb conceptes clars com, per exemple, que l'alcalde de la Seu és qui ha de presidir l'ens.

Mostrar formulari de contacte