Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu renova l'enllumenat públic en diversos punts

La Seu renova l'enllumenat públic en diversos punts

L'Ajuntament adjudica les obres a l'empresa EIPSA Lleida per 238.700 euros L'objectiu és estalviar 26.000 euros anuals i reduir la contaminació lumínica, tot estalviant emissions de CO2
Eixample urbà de la Seu
24/05/2010 18:38

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha adjudicat la renovació de l'enllumenat públic a l'empresa EIPSA Lleida, per un import de 238.700 euros. Aquesta actuació d'inversió, que està subvencionada pel Fons Estatal per l'Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL), s'iniciarà en breu, tindrà una durada de tres mesos i inclou la contractació de set persones aturades.

Amb aquesta actuació s'aconseguirà un estalvi econòmic en electricitat del 30% anual, concretament uns 26.000 euros. A més, també es reduirà la contaminació lumínica amb un estalvi d'emissions de 990 tones de CO2 a l'any.

La renovació de l'enllumenat públic consistirà en el canvi d'un total de 205 llumeneres amb làmpades d'alt rendiment lumínic; és a dir, halògenes i de leds. Les llumeneres que es renovaran són les que es troben instal•lades al Camí Ral de Cerdanya i carrer Joanot Martorell, la plaça del Carme, el passeig Pasqual Ingla i els carrers que conformen el sector PERI 1: Llorenç Tomàs i Costa, Comtat d'Urgell, Joaquim Viola i Tres Ponts.

Un altra actuació que es realitzarà serà la instal•lació d'un sistema de telegestió d'enllumenat amb control punt a punt, tant a la plaça del Carmen com a la zona del PERI 1. El sistema punt a punt permet gestionar l'encesa i apagada de les làmpades, així com la regulació dels diferents nivells lumínics a les hores programades.

Mostrar formulari de contacte