Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu s'adhereix a la central de compres del món local

La Seu s'adhereix a la central de compres del món local

La proposta ha rebut el vistiplau de l'equip de govern (Convergència), ERC i la CUP, mentre que el grup municipal de Compromís hi ha votat en contra
Ple municipal de la Seu d'Urgell (10.10.2016)
11/10/2016 14:25

El ple de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha aprovat aquest dilluns l'adhesió al sistema d'adquisició centralitzada de l'Associació Catalana de Municipis i Comarques i del Consorci Català de Desenvolupament Local. La proposta ha rebut el vistiplau de l'equip de govern (Convergència), ERC i la CUP, mentre que el grup municipal de Compromís hi ha votat en contra.

La central de compres del món local té com a objectiu facilitar l'accés a serveis com la contractació d’assegurances, la compra o rènting de vehicles de serveis generals i policials, material informàtic o de maquinària per a les brigades municipals, entre d'altres. Amb el sistema els consistoris poden aconseguir preus avantatjosos, estalviar i facilitar el procediment administratiu de les adquisicions, a més de beneficiar-se de l'expertesa i la seguretat jurídica que ofereix l'ens. 

L'alcalde de la Seu, Albert Batalla, indica que l'ACM ha aconseguit amb aquest sistema ser "un sinònim d'estalvi de preus o costos i un exemple en l'adquisició de serveis". I ha afegit: "És bo per al municipi sumar-se a la central, com a opció quan pugui interessar". Un noranta per cent dels municipis catalans ja estan adherits al Consorci.

Control en les compres

Compromís X La Seu va posicionar-se en contra d'aquest punt de l'ordre del dia al·legant que "no és aconsellable treure de l'Ajuntament algunes decisions, com les compres". El portaveu Òscar Ordeig subratllava que tot i ser important fer adquisicions al millor preu i ser competitius, "cal la transparència i control que aporten els ens públics".

En relació amb aquesta qüestió, Batalla va recordar a Ordeig que el Consorci Català de Desenvolupament Local està format per administracions públiques i està sotmès a la legislació vigent. "La Sindicatura de Comptes vetlla pel seu funcionament", especificava.

Mostrar formulari de contacte