Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu se suma a la campanya 'Mulla't per l'esclerosi múltiple'

La Seu se suma a la campanya 'Mulla't per l'esclerosi múltiple'

La piscina municipal farà el donatiu de la recaptació de les entrades d'aquest diumenge

Campanya 'Mulla't per l'Esclerosi Múltiple'
Campanya 'Mulla't per l'Esclerosi Múltiple'
05/07/2007 14:17

La piscina municipal de la Seu col.laborarà un any més amb la Fundació Esclerosi Múltiple fent donatiu de la recaptació de les entrades de la piscina d'aquest diumenge, dia 8 de juliol. A les instal.lacions aquàtiques urgellenques també hi haurà venda de material divers i una guardiola on poder fer-hi les aportacions que es desitgin.

Més d'un centenar de piscines de la demarcació de Lleida s'han sumat enguany a la campanya anual de la campanya 'Mulla't contra l'esclerosi múltiple', que s'ha marcat com a objectiu superar els seixanta mil euros de recaptació.

La presidenta de la Fundació a Lleida, Conxita Tarruella, ha informat que la recaptació es destinarà a l'atenció dels malalts de la demarcació, i que un cinc per cent dels diners es farà arribar a centres d'investigació, per tal de trobar una cura o bé una vacuna per vèncer la malaltia.

L'any passat es van recaptar a través del 'Mulla't' per l'Esclerosi Múltiple 56.000 euros. La major part d'aquests diners es van destinar a despeses de manteniment de l'hospital de dia especialitzat Miquel Martí i Pol de Lleida, que atén uns 120 malalts cada setmana. El 5% de la recaptació va a parar a projectes d'investigació. La presidenta de la Fundació Esclerosi Múltiple a Lleida, Conxita Tarruella, s'ha mostrat crítica amb la recerca que promouen les companyies farmacèutiques, més preocupades per buscar medicaments que alenteixin la malaltia que no pas per curar-la. Per això reclama més investigació des de les Administracions Públiques.

El darrer estudi elaborat a les comarques del Segrià i les Garrigues revela que un de cada mil habitants pateix Esclerosi Múltiple, una malaltia degenerativa que cada vegada es detecta abans. Segons Tarruella, la creixent sensibilització dels metges permet que en la majoria dels casos la malaltia es diagnostiqui al primer brot, que és a partir dels setze o disset anys. A les comarques de Lleida hi ha registrats uns 400 afectats socis de la Fundació.

A l'hospital de dia Miquel Martí i Pol, ubicat als baixos de l'Arnau de Vilanova, s'atenen els malalts d'Esclerosi i també d'altres patologies neurològiques minoritàries. La majoria dels diners que es recapten durant la jornada del 'Mulla't' van destinats a finançar les activitats del centre per millorar la qualitat de vida dels afectats.

Més recerca sobre la cura de la malaltia

La presidenta de la Fundació, però, remarca que la gran esperança es la investigació per trobar una vacuna o un medicament que curi la malaltia. Tarruella considera que els laboratoris farmacèutics, com a negocis que són, no tenen prou interès en aquesta recerca. En canvi, sí que cada vegada inverteixen més en investigació per alentir l'Esclerosi de manera que es consumeixin medicaments durant molts anys. Davant d'això Tarruella considera que la recerca de la cura hauria de sortir de les Administracions Públiques.

Els banyistes podran fer els seus donatius a les piscines i comprar el material de la campanya com motxilles, samarretes o tovalloles. Com en els darrers anys, l'Ajuntament de Lleida donarà a la Fundació tota la recaptació de les piscines municipals de diumenge. També estarà oberta la piscina de Balàfia, l'última que quedava per inaugurar les instal·lacions aquest estiu.

La campanya mourà uns 400 voluntaris a la demarcació i 3.000 a Catalunya.

Mostrar formulari de contacte