Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu se suma a la commemoració del Dia Internacional de les Dones

La Seu se suma a la commemoració del Dia Internacional de les Dones

Els actes s'emmarquen en la campanya unitària "Tu mous fitxa. Catalunya per l'equitat de gènere" (#moufitxa) El programa inclou teatre, un sopar i un acte institucional d'àmbit pirinenc, que tindrà lloc el dia 8

Dia de les Dones 2015 - Cartell
Dia de les Dones 2015 - Cartell
03/03/2015 17:30

La Seu d'Urgell ha organitzat un seguit d'actes per commemorar el 8 de Març, Dia internacional de les Dones, enguany sota la campanya unitària que ha posat en marxa l'Institut Català de les Dones, 'Tu mous fitxa. Catalunya per l'equitat de gènere' (#moufitxa). El programa inclourà diverses propostes, entre les que hi ha teatre, un sopar i un acte institucional d'àmbit pirinenc.

La primera proposta tindrà lloc aquest dijous, 5 de març, amb la representació de l'obra Brujas, de la companyia Lolita Corina. L'espectacle s'iniciarà a les deu de la nit al Teatre Guiu de la Seu d'Urgell. Ja es poden adquirir les entrades en venda anticipada al preu de 6 euros. El mateix dia de l'espectacle el cost de l'entrada serà de 8 euros. 

El següent acte lúdic, un sopar organitzat per les associacions de dones de la Seu i l'Alt Urgell, serà dissabte, 7 de març. L'àpat, que es complementarà amb un ball de nit, es durà a terme a la Sala de Festes Guiu. El preu per assistir-hi és de 22 euros. Cal inscriure's prèviament i fer el pagament (BBVA 0182 2811 390201552115) abans del divendres 6 de març.

Diumenge 8 de Març: acte institucional de l'Alt Pirineu i Aran

Per diumenge 8 de Març, Dia Internacional de les Dones, la capella de la Immaculada de la Seu d'Urgell acollirà, a les onze del matí, un acte institucional d'àmbit pirinenc. La trobada comptarà amb les intervencions de l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla; el delegat del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Albert Alins; el director dels Serveis Territorials de Benestar i Família, Josep M. Forné; la directora territorial de l'Institut Català de les Dones, Mari Carme Castelló, i el president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Jesús Fierro.

La tinent d'Alcalde de Polítiques d'Igualtat de l'Ajuntament urgellenc, Anna Vives, s'ha mostrat satisfeta pel fet que l'acte central de l'Alt Pirineu i Aran se celebri a la Seu, "tenint en compte que és una ciutat que sempre ha demostrat un compromís ferm envers la igualtat de gènere i d'oportunitats entre totes les persones”.

Lectura del Manifest i actuació musical

En la sessió commemorativa es llegirà el Manifest institucional amb motiu del Dia Internacional de les Dones. D'altra banda, l'acte es clourà amb l'actuació musical de Noves Veus, el cor de noies de l'Escola Municipal de Música de la Seu d'Urgell, dirigides per Amàlia Sanz i acompanyades al piano per Lourdes Querencia.

El programa per commemorar el Dia Internacional de les Dones ha estat elaborat conjuntament per l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, el Consell Comarcal de l'Alt Urgell, el Consorci d'Atenció a les Persones, l'Institut Català de les Dones, l'Associació de Dones i Confraresses de l'Alt Urgell, l'Associació de Puntaires de la Seu d'Urgell, l'Associació Urgellenca de Dones, l'Esplai de la Gent Gran, l'Escola Municipal de Música i RàdioSeu.

Mostrar formulari de contacte