Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu se suma a l'ajut pel terratrèmol d'Haití

La Seu se suma a l'ajut pel terratrèmol d'Haití

L'Ajuntament i el Consell Municipal de Solidaritat obren una campanya d´emergència Càritas promou una nova iniciativa solidària i l'Esplai de la Gent Gran recull donatius
Haití - Terratrèmol
15/01/2010 10:14

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell i el Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació han iniciat una campanya d'emergència en resposta als efectes del terratrèmol del passat dia 12 de gener a l'illa d'Haití. El consistori urgellenc i el Consell Municipal de Solidaritat se sumen així a un projecte solidari obert pel Fons Català de Cooperació.

Davant l'estat d'extrema gravetat a la zona, des de la regidoria de Solidaritat i Cooperació s'ha obert un compte corrent a Caixa Girona per recollir aportacions econòmiques. El número de compte és el 20300330273110000016.

El país més pobre d’Amèrica Llatina ha estat sacsejat i devastat per un terratrèmol de 7’3 graus a l’escala de Richter, el moviment sísmic més fort dels últims 200 anys. Més de 100.000 persones han mort segons el govern d’Haití, i molts més han resultat ferits. En total es calcula que hi ha tres milions de persones afectades, cosa que representa un terç de la població del país.

La gent busca els seus familiars entre les runes i mentre es duen a terme les tasques de rescat de supervivents, els cadàvers s’amunteguen al carrer, amb el risc per a la salut pública que això comporta. Molts hospitals han quedat destruïts i estan saturats atenent els ferits. El terratrèmol ha afectat els serveis d'electricitat, d'abastament d'aigua i de telecomunicacions, danys que fan molt difícil la distribució d'ajuda humanitària.

Tot i això, ONG i governs de tot el món estan enviant equips de rescat i material d’emergència per fer front a la catàstrofe. Moltes entitats i ONG estan recollint donatius per enviar-los a Haití, com és el cas de Càritas d’Urgell també ha endegat una nova campanya solidària, tot i que Càritas espanyola ja ha enviat un primer contingent de 175.000 euros per donar suport a les operacions d’ajut i d’emergència.

Segons ha informat l'entitat, el cap d’emergències de Càritas a Haití, Joseph Jonides Villarson, ha assegurat que aquest “és el pitjor desastre que ha viscut el país". Els voluntaris de Càritas a Haití han començat a distribuir 60 tendes de campanya i productes de primera necessitat als centres hospitalaris de la capital. En les properes hores és previst que al personal local de voluntaris de Càritas a Haití s’afegeixi un equip d’experts en emergències de Càritas Internacionalis que recolzaran sobre el terreny el pla d’emergència.

Càritas d’Urgell ha obert també comptes corrents on es poden fer donatius. Aquests números de comptes són els següents: “LA CAIXA” 2100-0018-19-0200471180; CAIXA SABADELL 2059-0854-21-8000002740;
CAIXA CATALUNYA 2013-0307-45-0201014439.

D'altra banda, des de l'Esplai de la Gent Gran de la Seu d'Urgell també s'ha iniciat una recollida de donatius amb motiu de la tragèdia. La voluntat dels promotors és facilitar les donacions, que a vegades es fan més dificultoses amb el tràmit bancari.

Mostrar formulari de contacte