Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu se suma al programa Nereu d'exercici físic i alimentació saludable per a nens i joves

La Seu se suma al programa Nereu d'exercici físic i alimentació saludable per a nens i joves

Un total de 25 famílies urgellenques s'han mostrat interessades en prendre-hi part Aquest dijous, 15 de desembre, a les 18.30 hores, se celebrarà una reunió informativa a la sala d'actes de l'Ajuntament
Programa Nereu - Logotip
12/12/2011 13:28

A partir del pròxim mes de gener, es portarà a terme a la Seu d'Urgell el Programa Nereu, que està destinat a promoure l'exercici físic i l'alimentació saludable en nens i joves de 8 a 15 anys amb sobrepès/obesitat i/o sedentarisme. L'objectiu de la iniciativa, que també implica les famílies, és transmetre un estil de vida més saludable.

El Programa Nereu es realitzarà a través de tècnics d'educació física formats especiament, així com de personal sanitari (pediatres i infermeria pediàtrica). El curs, finançat per la Diputació de Lleida, s'allargarà fins al mes de juny. 

Actualment, s'està en fase de selecció dels participants, per als quals es realitzarà una reunió informativa aquest dijous, 15 de desembre, a dos quarts de set de la tarda, a la sala d'actes de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell.

Un total de 25 famílies urgellenques han mostrat el seu interès en prendre part en el programa. La captació i l'assessorament d'aquestes famílies s'ha fet a través dels metges del servei de Pediatria del CAP de la Seu d'Urgell.

Sessions d'activitat física i formatives

Els nens i joves que entrin en el Programa Nereu rebran tres sessions setmanals d'activitat física dirigida per un monitor llicenciat en CAFE i adaptada a les seves necessitats. L'objectiu principal de les sessions serà que els joves es moguin i gaudeixin de l'activitat física, fugint una mica dels rols tradicionals de l'esport de competició i sota la premissa de “moure's, jugar i divertir-se” que regeix el programa. A més a més, es buscarà millorar l'autoestima dels infants a través d'activitats que els propiciïn sentir-se bé amb un mateix i dins del grup.

Paral·lelament, tant els participants com les famílies rebran xerrades periòdiques sobre l'activitat física i els hàbits alimentaris "per propiciar canvis en els patrons de pràctica d'exercici i d'alimentació".

El Programa Nereu se suma a les múltiples iniciatives i activitats que l'Ajuntament de la Seu duu a terme des de fa temps per promoure l'esport com a vehicle de millora de la qualitat de vida de tots els urgellencs i urgellenques. En aquest sentit, el regidor d'Esports urgellenc, Lluís Biosca, manifesta que “la importància de la relació entre activitat física i salut ens empeny a donar suport a iniciatives com aquesta". I hi afegeix: "La implicació del CAP, les famílies, el monitoratge i el propi Ajuntament, ha estat i és imprescindible per fer realitat el programa que veu la llum a la nostra ciutat gràcies, també, al suport de la Diputació de Lleida”.

Mostrar formulari de contacte