Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu se suma al projecte de 'ciutats intel.ligents'

La Seu se suma al projecte de 'ciutats intel.ligents'

La Generalitat lidera una iniciativa d'àmbit català per a la millora de la qualitat de vida a través de l'eficiència energètica i les noves tecnologies Batalla creu que experiències locals com la gestió turística i el GeoMapa es poden extrapolar a la resta del país
GeoMapa
20/03/2012 13:46

La Seu ha estat inclosa en una xarxa catalana de "ciutats intel.ligents" (smart cities) amb la qual es vol aconseguir millorar la qualitat de vida dels ciutadans a través de l'eficiència energètica i les noves tecnologies. L'Ajuntament urgellenc aportarà al conjunt de municipis que integren la xarxa experiències com el GeoMapa i propostes innovadores que s'han desenvolupat en l'àmbit de la gestió turística.

L'alcalde urgellenc, Albert Batalla, valora molt positivament el fet de sumar-se a aquest projecte, liderat per la Generalitat de Catalunya. Així, ha recordat que es tracta d'una proposta d'abast català que farà possible demanar finançament a Europa per assolir noves fites.

Per la seva banda, el director general de Telecomunicacions de la Generalitat de Catalunya, Carles Flamerich, ha subratllat en una visita a la Seu, la feina feta a la ciutat "per avançar-se a les necessitats tecnològiques". Així, ha destacat la construcció de la nova torre de Telecomunicacions al Pla de les Forques o l'ampliació de la xarxa de fibra òptica.

Les smart cities

El model de les smart cities respon a un desenvolupament sostenible i respectuós amb el medi ambient, on l'eficiència energètica és un pilar bàsic i es complementa amb les tecnologies de la informació i comunicació (TIC). També influeix en el desenvolupament de les ciutats intel.ligents la planificació urbanística, l'economia del coneixement i la gestió demogràfica.

Una smart city és una ciutat on conviuen el verd amb la intel.ligència en totes les seves facetes: des de la recollida de les escombraries, on un xip indica si el contenidor està ple o no, a l'estacionament de vehicles, sabent per endavant on hi ha disponibilitat d'aparcament; passant per l'enllumenat, amb la reducció del consum o l'encesa automàtica amb la detecció prèvia dels vianants.

Mostrar formulari de contacte