Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu se suma als actes del Dia Mundial Contra la Violència Masclista

La Seu se suma als actes del Dia Mundial Contra la Violència Masclista

El programa inclou conferències, jornades tècniques, exposicions, cinema i la lectura d'un manifest Aquest dilluns s'ha obert una mostra de cartells al Consorci d'Atenció a les Persones

Dia Internaciona contra la Violència Masclista - Cartell 2011
Dia Internaciona contra la Violència Masclista - Cartell 2011
21/11/2011 16:10

La Seu d'Urgell se suma des d'avui i fins divendres als actes del Dia Internacional contra la Violència Masclista. Aquest dilluns s'obre una mostra de les obres participants al tercer concurs de cartells, al Consorci d'Atenció a les Persones. També es pot consultar a la Biblioteca de Sant Agustí, fins el 5 de desembre, un recull bibliogràfic.

Divendres a les 12 del migdia, davant el Centre Cívic El Passeig, es llegirà el manifest institucional, a càrrec d’Anna Vives, regidora de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de La Seu. Vives afirma que la jornada vol "mostrar el rebuig contra aquestes accions inhumanes que es continuen produint, i que es mantenen, en ocasions, encobertes”.

Divendres mateix, a 2/4 de 8 a l'Arxiu Comarcal, hi haurà la xerrada 'La condició jurídica de la dona a través del temps'. Més tard, a les 10 de la nit, Cinemes Guiu projectarà la pel·lícula 'Solas'.

Dilluns dia 28, de les 10 del matí a les 2 del migdia, es durà a terme una jornada de formació i divulgació a càrrec de Daniel Gabarró, col·laborador del programa L'Ofici de viure de Catalunya Ràdio. Es parlara dels "costos ocults del masclisme al municipi". Per a participar-hi, cal inscriure's per correu electrònic (igualtat@capau.cat) o bé trucant al Consorci d'Atenció a les Persones (973 35 41 02).

Jornada per a professors

També el dia 28, a les sis de la tarda al Centre Cívic, es realitzarà una jornada dirigida al professorat sobre com combatre el fracàs escolar. Al mateix espai, a les 10 de la nit hi haurà una xerrada sobre educar en la llibertat més enllà dels estereotips, adreçada especialment als pares i mares.

El programa es clourà amb un curs sobre L'abordatge de la violència masclista des d'una perspectiva intercultural, els dies 29 de novembre i 1, 13 i 15 de desembre, durant els matins al Consell Comarcal de l'Alt Urgell.

El cartell dels actes s'escull cada any entre un concurs organitzat a l'Institut Joan Brudieu. El guanyador d'enguany ha estat Sergi Ginesta.

La programació del Dia Internacional contra la Violència Masclista ha estat organitzada per l'Ajuntament de la Seu d'urgell, el Consell Comarcal de l'Alt Urgell, el Consorci d'Atenció a les Persones i el Pla per la Igualtat d'Oportunitats. Hi col.laboren la Biblioteca de Sant Agustí, l'Oficina Jove, l'Institut Català de les Dones, la Diputació de Lleida i els departaments de Cultura, d'Immigració, i d'Empresa i Ocupació de la Generalitat.

Mostrar formulari de contacte