Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu sol.licitarà a la Generalitat que construeixi l'escola 'La Valira' durant el 2012

La Seu sol.licitarà a la Generalitat que construeixi l'escola 'La Valira' durant el 2012

El centre escolar es troba ubicat actualment en un emplaçament provisional La proposta del PSC-Progrés va rebre el suport de tots els grups municipals

Públic al Ple de Setembre 2011
Públic al Ple de Setembre 2011
13/09/2011 11:43

La Seu sol.licitarà al departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya que s'inclogui en els pressupostos del 2012 la construcció de l'escola 'La Valira'. A proposta del grup del PSC-Progrés, tots els partits polítics representats a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, excepte el Partit Popular -ja que el seu regidor es va absentar del plenari per motius personals-, van acordar intensificar les peticions per tal que el nou centre escolar sigui una realitat l'any vinent.

El grup de Progrés va justificar la moció "pel greu problema d'espai que existeix a l'hora de continuar un any més en la ubicació actual", que és provisional. D'altra banda, el portaveu del partit, Òscar Ordeig, va lamentar els incompliments en el calendari per fer realitat l'equipament.

En relació amb la moció, l'alcalde urgellenc, Albert Batalla, va defensar la feina feta des de l'equip de govern a favor del centre, per al qual ja van cedir en el seu moment uns terrenys a l'Horta del Valira. L'alcalde, que va alertar sobre el perill de polititzar aquesta qüestió, va advocar pel consens i va explicitar el suport incondicional de l'Ajuntament a la comunitat educativa. Tanmateix, Batalla lamenta que la desició final es prengui des de la Generalitat.

Tant ICV com ERC van donar suport a la moció i van reivindicar la necessitat que es construeixi la nova escola. Tots els grups van coincidir a lloar el projecte educatiu actual i el seu funcionament, malgrat la necessitat futura del canvi.

El debat sobre la moció de Progrés va ser seguit per un grup de mares de l'AMPA de l'escola 'La Valira', que van expressar el seu neguit per la decisió de la Generalitat, que enguany no ha fet cap obra nova en l'àmbit de l'ensenyament.

Mostrar formulari de contacte