Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu tindrà el curs vinent un nou projecte de robòtica educativa

La Seu tindrà el curs vinent un nou projecte de robòtica educativa

El ple urgellenc ha aprovat una modificació pressupostària que permetrà oferir classes extraescolars a tots els infants de la ciutat, a través de la Fundació Bosch Aymerich. El consistori també preveu un Festival d'Aparadors per posar en valor els locals en desús del centre històric de la ciutat
Ple de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell
05/07/2022 15:10

El ple de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha aprovat aquest dilluns una modificació de crèdit per a fer possible un projecte de robòtica educativa a les escoles de la ciutat. La iniciativa preveu una subvenció de 90.000 euros de la Fundació Bosch Aymerich, que se sumarà a 15.000 euros més del consistori urgellenc. La proposta, que tindrà una durada de tres anys i es posarà en marxa el curs vinent, té com a finalitat oferir classes extraescolars de robòtica a tots els infants que ho vulguin.

Entre les modificacions de crèdit, aprovades amb el vot a favor de l'equip de govern (Junts i ERC) i el vot contrari de Compromís i la CUP, també es va donar llum verda ahir a una subvenció per a la compra de llibres per a la Biblioteca Sant Agustí per valor de 15.000 euros; una partida de 16.000 euros per a l’augment dels costos de subministrament elèctric i una de 5.683 euros per al projecte anomenat "Festival d’Aparadors", que pretén posar en valor locals en desús del centre històric de la ciutat.

En un altre ordre de coses, el ple ordinari del mes de juliol també ha donat el vistiplau al Pla d'Igualtat de dones i homes de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, així com a l’adhesió al Pla Comarcal LGBTIQ+, elaborat pel Consell Comarcal de l'Alt Urgell. Així mateix, s'ha aprovat una modificació de l’ordenança municipal de tinença i control dels animals, referent als criteris tècnics per a realitzar la determinació de l’ADN en la femta dels gossos, en canviar l’empresa que duu a terme la prova. 

Precs de felicitació

En finalitzar el plenari, el regidor de Cultura i Esports, Carlos Guàrdia, va realitzar tres precs de felicitació a la urgellenca Teresa Colom, recentment nomenada directora de la Fundació Ramon Llull; a l’escriptor peramolí Josep Espunyes, guardonat amb la Creu de Sant Jordi pel Govern de Catalunya; i als esportistes urgellencs que han tingut èxits esportius destacables durant el darrer mes, com la motorista Laia Pi, el CHPA Cadí i el Sedis Bàsquet.

Interpel·lació de Compromís

D'altra banda, en l'apartat d'interpel·lacions, Compromís X La Seu va sol·licitar a l'equip de govern més informació sobre el projecte de pisos tutelats a la Seu d'Urgell i va instar a la creació d'un grup de treball per tractar la futura residència de la gent gran. "És un projecte de ciutat i de consens, i no se'ns pot deixar de banda", va indicar la regidora Paqui Gómez. La tinent d'alcalde d'Atenció a les Persones, Marian Lamolla, va recordar que es va citar en el seu moment membres del grup municipal per assistir a una reunió sobre aquesta qüestió, que encara no té un projecte definit.

El pròxim ple municipal se celebrarà a la Seu d'Urgell el 12 de setembre, tenint en compte que hi ha una aturada durant el mes d'agost.

 

Mostrar formulari de contacte