Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu tindrà un centre d'atenció a les víctimes de violència de gènere

La Seu tindrà un centre d'atenció a les víctimes de violència de gènere

L'equipament, d'àmbit pirinenc, entrarà en funcionament el 2008
Roda de Premsa - CIE
20/09/2007 13:40

La secretària de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania, Carme Porta, ha anunciat avui que la Seu d’Urgell tindrà l’any que ve un Centre d’Intervenció Especialitzada (CIE) en violència de gènere. Porta s’ha reunit aquest dijous al matí amb l’alcalde urgellenc, Jordi Ausàs, per decidir la ubicació del nou servei, que actuaria a totes les comarques de l’Alt Pirineu i Aran i tindria subseus a Puigcerdà i a Tremp.

Carme Porta s’ha mostrat partidària d’aquest tipus d’equipament “com a resposta positiva i conjunta de les administracions a una problemàtica que no és aliena al territori pirinenc”. Segons ha especificat la secretària general, “tot i que a les zones rurals la violència masclista costa més de fer aflorar -ja que existeix menys anonimat-, el centre d’intervenció especialitzada treballarà no només per ajudar a les víctimes, sinó també per sensibilitzar la gent i aconseguir que es denunciïn aquests casos”. “L’experiència de la Seu en aquest àmbit ha estat clau per triar-la com a centre neuràlgic del servei”, ha afegit Porta.

Els Centres d’Intervenció Especialitzada són espais públics especialitzats que ofereixen atenció i recuperació a totes les dones i els seus fills i filles afectats per processos de violència, per tal de facilitar la reparació del dany patit, tot proporcionant una atenció de qualitat. Aquests serveis s’ofereixen en un espai propi que garanteix la seguretat i la confidencialitat de les persones que s’hi adrecen.

“Ara caldrà buscar un local adient i cèntric per a ubicar-hi el centre”, ha manifestat l’alcalde de la Seu, Jordi Ausàs. D’altra banda, l’alcalde urgellenc ha remarcat el compromís que ja en el seu dia va adquirir la consellera d’Acció social i Ciutadania, Carme Capdevila, durant la seva visita a la nostra ciutat el passat mes d’abril, i on va anunciar la ubicació d’aquest centre d’intervenció especialitzada per atendre a dones víctimes de violència de gènere. Ausàs ha afegit que “respon a la voluntat conjunta de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i del Departament d’Acció Social i Ciutadania de donar resposta positiva a una problemàtica que la nostra ciutat també pateix”. Jordi Ausàs ha manifestat que el Centre d’intervenció i atenció a les dones del Pirineu, ubicat a la Seu, “oferirà a la població femenina les informacions, l’atenció i el suport necessari per tal de contribuir a què puguin gaudir dels seus drets civils i personals en llibertat i sense discriminacions”.

La inversió inicial en l’equipament està pressupostada en tres-cents mil euros. El CIE del Pirineu seria el cinquè que es posaria en marxa a Catalunya. Actualment funcionen els de Salt, Sant Feliu del Llobregat i Amposta.

Els Centres d’Intervenció Especialitzada en violència de gènere estan dotats d’un equip multidisciplinar que atén les demandes rebudes en el propi centre, i també la dels territoris (a través dels Serveis d’Informació i Atenció a les Dones).

La trobada d’aquest matí a la Seu ha començat a dos quarts d’onze del matí i també hi han estat presents la regidora de Serveis Socials, Teresa Casasses, el director dels Serveis territorials d’Acció Social i Ciutadania, Carles Vega, a més de la coordinadora de l’Institut Català de les Dones a Lleida, Elena Fuses.

Mostrar formulari de contacte