Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu tindrà un centre especialitzat de violència masclista

La Seu tindrà un centre especialitzat de violència masclista

L'Institut Català de les Dones reitera el compromís del Govern amb aquesta problemàtica social El Centre d'Intervenció Especialitzada (CIE) oferirà una atenció integral i recursos per a la recuperació de les dones que han patit maltractaments

Ajuntament de la Seu d'Urgell
Ajuntament de la Seu d'Urgell
13/07/2011 19:58

La presidenta de l'Institut Català de les Dones (ICD), Montse Gatell, ha anunciat aquest dimecres la creació enguany d'un Centre d'Intervenció Especialitzada (CIE) a la Seu d'Urgell. Gatell ha explicat aquest projecte en una compareixença davant la Comissió d'Igualtat de les Persones del Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció, la responsable de l'ICD ha reiterat el compromís del Govern en la lluita contra la violència masclista i ha explicat que el nou servei oferirà atenció multidisciplinària i integral a les dones i els seus fills i filles.

El CIE és un servei especialitzat on s'ofereix una atenció integral i recursos per al procés de recuperació de les dones que han estat o estan en situació de violència masclista, a més d'atendre també les seves filles i fills a càrrec. Així mateix, el centre incideix en la prevenció, sensibilització i implicació comunitària.

Gatell comenta que "les persones professionals del servei acompanyaran i faran seguiment del procés de recuperació i reparació dels danys ocasionats per la violència que hagin patit tant la dona com els infants, tot intentant reduir l'impacte dels danys".

El Centre d'Intervenció Especialitzada de la Seu d'Urgell oferirà els seus serveis a les comarques de l'Alt Urgell, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, l'Alta Ribagorça, la Val d'Aran i la Cerdanya. L'equipament comptarà amb professionals dels àmbits del treball social, l'educació social, el dret, la inserció laboral i la psicologia.

El nou equipament formarà part de la Xarxa d'atenció i recuperació integral a les dones que pateixen violència masclista i serà gestionat per la Secretaria de Família, del Departament de Benestar Social i Família.

El CIE de l'Alt Pirineu i Aran i Cerdanya se suma als CIE ja existents de les Terres de l'Ebre, Tarragonès, Anoia, Gironès, i Baix Llobregat.

Mostrar formulari de contacte