La Seu Urgell organitza un nou BioBlitz al Pla de les Forques
L'activitat es durà a terme aquest dissabte 21 de maig, de les 9.30 a les 13.30 hores, i servirà per estudiar tres grups biològics: les papallones, la flora i els ocells
Aquest proper dissabte, 21 de maig, de dos quarts de deu del matí a dos quarts de dues del migdia, tindrà lloc el segon BioBlitz a la Seu d’Urgell. La jornada es durà a terme a la zona del Pla de les Forques i servirà per estudiar tres grups biològics: la flora, els ocells i les papallones, bones bioindicadores de l’estat ambiental del municipi.
Les trobades les conduiran experts en cada àmbit de l’estudi, fet que permetrà tenir un inventari molt acurat de la biodiversitat. Alhora, la iniciativa esdevindrà una activitat d’educació ambiental molt interessant, tenint en compte el coneixement que aportaran els experts.
Per tal d’assistir a la proposta, adreçada a adults i nens i nenes a partir de 8 anys, cal fer una inscripció prèvia en línia a l’Oficina de Turisme. L’activitat és gratuïta però les places són limitades. S’aconsella als participants que portin prismàtics, roba còmoda, aigua, gorra, protecció solar i esmorzar (opcional).
Activitat de ciènciea ciutadana
El BioBlitz és una activitat de ciència ciutadana adreçada tant a nens com a adults que pretén donar a conèixer el mètode científic d’estudi de les espècies d’un espai, alhora que se n’inventaria la biodiversitat. D'altra banda, permet que la ciutadania prengui consciència de la natura que hi ha en un espai proper a la ciutat, com és el Pla de les Forques.
La primera vegada que es va fer un Bioblitz a la Seu d’Urgell va ser el passat mes de setembre. Es van inventariar 54 espècies de flora, 34 d’ocells i 15 de papallones.
Des de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell es va valorar molt positivament la jornada perquè es va poder apropar la natura al ciutadans d’una manera lúdica i atractiva. És per això que s’ha volgut repetir l’experiència aquest proper dissabte. El lloc on es realitzarà el BioBlitz i els grups a estudiar seran el mateixos que en la primera edició amb l’objectiu de disposar dades comparatives del mateix espai natural, el Pla de les Forques, en dues estacions diferents, la primavera i finals d’estiu i l'inici de la tardor.