Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu viu el primer Aplec de Germanor de Confraries de l'Alt Urgell

La Seu viu el primer Aplec de Germanor de Confraries de l'Alt Urgell

Les entitats s'han trobat a les portes de la Setmana Santa per fer una jornada en comú La trobada va incloure un dinar, una desfilada dels Armats, una tamborinada i un pregó

Aplec de Germanor de Confraries de l'Alt Urgell 2015
Aplec de Germanor de Confraries de l'Alt Urgell 2015
30/03/2015 17:25

La Seu d'Urgell ha viscut la primera edició de l'Aplec de Germanor Confraries de l'Alt Urgell, que s'ha fet coincidir amb l'inici de la Setmana Santa. Les entitats s'han trobat al centre de la ciutat per donar a conèixer la seva activitat i compartir una jornada junts.

La regidora de Gent Gran de l'Ajuntament de la Seu, Montserrat Bonet, va agrair la implicació de les confraries mateixes. Bonet considera positiu el resultat d'un esdeveniment que no s'havia celebrat fins ara i el fet que es conservin aquest tipus de tradicions.

De la seva part, el rector de la Parròquia de Sant Ot, Mossèn Xavier Parés, va agrair la tasca feta per Montse Ortego i per tot l'equip organitzatiu per establir "un antecedent" si en el futur es vol seguir duent a terme l'aplec.

Pel que fa precisament al vessant religiós, la trobada es va cloure amb el Pregó de Setmana Santa, un acte molt arrelat sobretot en poblacions de Castella però sense precedents a la Seu. L'encarregat de llegir-lo va ser Francisco Javier Galindo.

L'acte central de l'aplec va ser el dinar, obert a tothom, que es va dur a terme al passeig Joan Brudieu. Al llarg del dia també hi va haver una desfilada dels Armats, una tamborinada, passejades a cavall i una cantada de la Coral de l'Esplai.

Mostrar formulari de contacte