Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu vol construir una caldera de biomassa al Centre Cultural Les Monges

La Seu vol construir una caldera de biomassa al Centre Cultural Les Monges

La instal·lació també serviria per al canvi del sistema de calefacció de l'Escola Pau Claris. El ple municipal ha aprovat englobar aquest projecte en el programa Forest4Local de la Diputació de Lleida, per optar als ajuts del FEDER
Centre Cultural Les Monges
07/06/2016 11:15

El ple de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell va aprovar ahir al vespre sol·licitar un ajut a través de la Diputació de Lleida per a la instal·lació d’una central tèrmica de biomassa i distribució d’aigua calenta per la calefacció del Centre Cultural Les Monges i de l’Escola Pau Claris. L'acció s’inclourà en el projecte FOREST4LOCAL, en el marc del PO FEDER Catalunya 2014-2020, dins l’eix 4.3.1 sobre millora de l’eficiència energètica i reducció d’emissions de CO2 en l’edificació i a les infraestructures i serveis públics.

La iniciativa pretén fomentar el desenvolupament d’un sistema públic i local en referència a la gestió de la biomassa forestal per a ús tèrmic públic al Pirineu de Lleida i en diferents municipis de les comarques de Lleida. La caldera d’estella suposarà una inversió d’uns 400.000 euros (IVA inclòs) dels quals, si s’aprova el projecte, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell n’haurà de cofinançar el 25%. La resta de la inversió l'assumirà el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) (50%), mentre que un 25% anirà a càrrec de la Diputació de Lleida, sempre tenint en compte que l’IVA no és subvencionable en el marc de Fons Europeu.

Al respecte, la tinent d’alcalde de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Mireia Font, afirma que “apostar per finançament europeu per als projectes de ciutat és una qüestió vital”. Font afegeix que “atès que ens trobem a l’inici d’un període de programació de subvencions, cal treballar per poder accedir-hi i millorar així aspectes mediambientals, patrimonials o de foment turístic local”.

PO FEDER Catalunya 2014-2020

El PO FEDER Catalunya 2014-2020 assenyala que poden optar al cofinançament les diputacions, els consells comarcals i els municipis de més de 20.000 habitants que presentin projectes que compleixin amb els requisits establerts a les bases reguladores. Per aquest motiu, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell no pot sol·licitar l'ajut directament i, atenent a la proposta de la Diputació de Lleida per presentar aquest projecte a nivell pirinenc, s’ha acordat fer la petició per a la instal·lació d’aquesta caldera de biomassa a través del projecte FOREST4LOCAL.

Suport unànime

Tots els grups municipals van donar suport a la iniciativa, que va presentar la tinent d'alcalde de Promoció Econòmica, Mireia Font. Des de l'equip de govern (Convergència) es remarcava la importància de la inversió per substituir el sistema actual de calefacció als dos edificis municipals i millorar-ne l'eficiència energètica.

Per la seva banda, Joan Barrera, portaveu de Compromís X La Seu, qualificava el projecte com a "oportunitat" i instava a tirar-lo endavant. El portaveu d'ERC, Francesc Viaplana, expressava la satisfacció per la iniciativa "en què l'Alt Urgell ha exercit un lideratge evident al Pirineu", mentre que Pau Lozano, de la CUP, remarcava també la importància d'aquest tipus de propostes per al futur del territori.

Mostrar formulari de contacte