Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu vol facilitar l'aparcament al centre històric

La Seu vol facilitar l'aparcament al centre històric

Aprovada per unanimitat una moció d'ERC en què es preveu l'augment de places de pàrquing i mesures per establir una rebaixa del preu de la zona blava per beneficiar el comerç de proximitat
Carrer Major de la Seu d'Urgell
13/09/2017 12:10

El ple de la Seu d'Urgell ha aprovat aquest dimarts per unanimitat una moció d'ERC per augmentar les places d'aparcament al centre comercial de la ciutat. El text, aprovat amb diverses transaccions, a més d'establir que s'estudiarà la creació de nous llocs públics per aparcar, afegeix que es presentarà una proposta concreta per rebaixar les tarifes de la zona blava, donant compliment a una moció de Compromís aprovada el passat mes de febrer.

La tinent d'alcalde de Promoció Econòmica, Mireia Font, va donar suport a la iniciativa, malgrat que va instar a parlar-ne en el Consell de Promoció Econòmica amb els sectors afectats, a través de la Unió de Botiguers de la Seu d'Urgell (UBSU), l'Associació d'Empresaris de l'Alt Urgell (AEAU) i l'Associació de Comerciants del Carrer Canonges. Així mateix, Font va demanar la col.laboració del grup republicà a l'hora de detectar solars susceptibles de ser utilitzats com a pàrquing. "No és fàcil localitzar aquest tipus d'espais", va lamentar. La tinent d'alcalde també va recordar que l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ja treballa amb els comerciants per ubicar bosses d'estacionament a la zona, així com en la renegociació de la concessió de la zona blava amb l'empresa Saba, amb la qual hi ha una nova trobada aquest mateix mes de setembre.

En aquest sentit, Joan Barrera, regidor de Compromís X La Seu, va recordar la petició del seu grup en una proposta aprovada per unanimitat ara fa uns mesos, per tal de constituir una comissió i pactar amb el concessionari la rebaixa dels preus dels aparcaments de pagament i establir bonificacions per dinamitzar el centre històric, tot afavorint el comerç de proximitat. "Considerem prioritari solucionar primer aquesta qüestió, ja que hi ha carrers que estan buits perquè és molt cara; després, es pot estudiar la segona opció", va remarcar Barrera.

El portaveu d'ERC, Francesc Viaplana, va agrair el suport dels grups i va avançar que seria positiu que la zona blava la gestionés el mateix ajuntament. "Així seria més fàcil fer promocions per dinamitzar les compres o establir bonificacions", va subratllar. El portaveu de la CUP, Pau Lozano, no va assistir al plenari.

Entre els acords aprovats hi ha "establir converses amb les propietats dels solars per tal d’arribar a l’acord d’ubicar-hi places d'aparcament; establir un sistema de pagament, gestionat per l’Ajuntament, on l’estada màxima de dues hores pugui ser bonificada a través de comprovant de compra als establiments adherits; i "limitar l’horari d’estacionament, subjecte a l’horari comercial, de 9 a 21h".

Mostrar formulari de contacte