Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La síndica d'Aran demana a la ministra Sánchez una reunió per parlar sobre l'N-230

La síndica d'Aran demana a la ministra Sánchez una reunió per parlar sobre l'N-230

La via és molt important en l'enllaç amb França, sobretot pel que fa referència al transport de mercaderies i al trànsit pesant. Hi passen una mitjana de cinc-cents camions diaris
Un camió circulant per la N-230 a pocs metres de l'entrada de Vielha (Foto d'arxiu/ACN)
13/09/2021 18:19

La síndica d'Aran, Maria Vergés, ha demanat una reunió amb la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, per tractar el futur de l'N-230. La importància d'aquesta carretera s'ha incrementat els darrers anys, com a via de comunicació amb França a través del Val d'Aran, sobretot pel que fa al transport de mercaderies i al trànsit pesant. Actualment hi passen una mitjana de cinc-cents camions diaris.

En aquest sentit, la síndica ha lamentat que l'N-230 compta "amb un llarg i complex historial" sent considerada, des de fa anys, com "una de les vies amb major sinistralitat d'Espanya". Així mateix, s'ha mostrat interessada en parlar dels estudis de pas de la futura nova variant entre la boca nord del túnel de Vielha i la frontera francesa.

En relació amb aquest projecte, ja fa uns anys, el govern de l'Estat va aprovar provisionalment un estudi informatiu que va ser sotmès a informació pública i davant el qual el Conselh Generau d'Aran, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Lleida i els ajuntaments aranesos van presentar al·legacions conjuntes en considerar que les opcions del traçat no eren les més adequades, no s'ajustaven al territori i no minimitzaven prou els impactes paisatgístics i socioeconòmics a la zona.