Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La síndica d'Aran demana tornar a limitar el pas de camions a l'N-230 durant la temporada d'hivern

La síndica d'Aran demana tornar a limitar el pas de camions a l'N-230 durant la temporada d'hivern

Vergés sol·licita restringir la circulació de vehicles pesants en cap de setmana entre Benavarri i la frontera francesa
Camió a l'N-230 (Foto d'arxiu/ACN)
24/09/2021 10:32

La síndica d'Aran, Maria Vergés, ha demanat a la Direcció General de Trànsit (DGT) i al Servei Català de Trànsit (SCT) limitar el pas de vehicles articulats durant els mesos d'hivern a l'N-230 per garantir la seguretat dels usuaris d'aquesta carretera. El govern del Conselh Generau d'Aran ja va aconseguir el 2019 aquesta limitació durant els caps de setmana entre la localitat de Benavarri (Osca) i la frontera francesa de la Val d'Aran. La mesura va ser molt ben acollida pel territori i el govern aranès insta a reprendre-la enguany.

La síndica ha assenyalat que l'N-230 es caracteritza per ser una via amb una alta sinistralitat atès que l'alta presència de vehicles articulats i les condicions orogràfiques i climatològiques la fan "especialment perillosa". Vergés ha explicat que el 2019 es va sol·licitar a Foment que estudiessin mesures que ajudessin a pal·liar aquest risc i es va aprovar la restricció del pas de vehicles articulats de mercaderies durant la temporada d'esquí, que és quan la via compta amb una major afluència.

La petició s'ha fet per carta al subdirector general de Gestió de la Mobilitat i Tecnologia de la DGT, Jorge Ordás, i a la responsable del SCT a Lleida, Maria Trilla.

Mostrar formulari de contacte