Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Sindicatura de Comptes audita la Fundació Sant Hospital de la Seu

La Sindicatura de Comptes audita la Fundació Sant Hospital de la Seu

El centre mèdic considera que l'estudi comptable és "habitual en corporacions locals o institucions" i el desvincula d'una investigació de l'Oficina Antifrau feta anteriorment arran d'una denúncia
Hospital de la Seu
14/03/2019 14:30

La Sindicatura de Comptes ha obert una auditoria a la Fundació Sant Hospital de la Seu per verificar si compleix el pla de viabilitat que va posar en marxa el 2014. Segons ha informat el gerent de l'entitat, Francesc Guerra, l'organisme ja va anunciar l'any passat que analitzaria els comptes del centre mèdic urgellenc, "tal com fa amb d'altres corporacions locals o institucions".

En tot cas, Guerra ha volgut puntualitzar que l'estudi comptable "no és una investigació", sinó una pràctica "habitual". Així, el gerent desvincula l'auditoria de l'actuació de l'Oficina Antifrau, que sí va investigar la Fundació Sant Hospital arran d'una denúncia del comitè d'empres. El 2013 es va apuntar a "una presumpta malversació de fons públics i irregularitats en les obres per remodelar l'equipament", però Guerra ha recordat que es va aportar la informació sol·licitada "i des d'aquell moment no n'hem tingut més notícies".

Segons informa el Diari Segre, Antifrau hauria tancat la revisió dels comptes en no detectar irregularitats greus per cursar una denúncia davant dels tribunals, "tot i que sí va comunicar les seves conclusions a la Sindicatura". L'organisme fiscalitzador centraria ara l'anàlisi econòmic en un període diferent, posterior a l'investigat anteriorment, a causa de la persistència del dèficit.

Mostrar formulari de contacte