Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La societat civil del Pallars Jussà crea una Plataforma per defensar la continuïtat de l'Acadèmia de Talarn

La societat civil del Pallars Jussà crea una Plataforma per defensar la continuïtat de l'Acadèmia de Talarn

Una recollida de signatures i una manifestació són algunes de les propostes que portaran a terme en les properes setmanes
28/03/2012 11:13

El Pallars Jussà no està disposat a perdre l'Acadèmia militar de Talarn. Per defensar la seva continuïtat al territori s'ha creat una Plataforma, de la qual en formen part la Cambra de Comerç, l'Associació de Comerciants i l'Ajuntament de Tremp, entre d'altres. El col.lectiu començarà a treballar de manera immediata en el disseny d'un programa d'activitats per dur a terme les properes setmanes.

Entre les primeres accions que s'han plantejat hi ha una recollida de signatures. A més, els ajuntament de Tremp i Talarn tenen previst aprovar mocions en defensa del centre militar.

De la primera reunió celebrada aquest dimarts a l'Ajuntament de Tremp s'ha evidenciat la comunió entre la societat civil i els polítics per defensar l'Acadèmia i aconseguir-ne la seva continuïtat. Pel que fa a les diferents formacions polítiques de la comarca, totes han mostrat la seva predisposició per treballar per defensar el centre.

Josep Junyent, de la Cambra de Comerç, ha dit que l'impacte del tancament de l'Acadèmia pel Pallars Jussà pot ser "demolidor" tant des del punt de vista econòmic com social. Junyent explica que s'ha de fer de manera urgent un estudi sobre l'impacte socioeconòmic real que genera l'Acadèmia al Pallars.

Pel que fa als llocs de treball, 600 entre directes i indirectes, de perdre's la gent de la comarca veu inviables recol·locacions en una de les comarques més deprimides de Catalunya.

Mostrar formulari de contacte