Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Taula de Camins de l'Alt Pirineu i Aran es dóna a conèixer

La Taula de Camins de l'Alt Pirineu i Aran es dóna a conèixer

La nova denominació d'aquest òrgan de l'IDAPA substitueix la de Taula de Senderisme i estrena web, logotip i presència a xarxes socials. La Seu ha acollit una reunió dels seus membres per fer balanç del 2017
SomPirineu - IDAPA
19/12/2017 18:20

La Taula de Camins de l'Alt Pirineu i Aran ha reunit els seus membres a punt d'acabar el 2017 per fer balanç i per informar de l'aprovació de l’Estratègia 2020, el full de ruta d’aquest òrgan consultiu de l’IDAPA en matèria de camins que va comportar, entre d’altres coses, l'estrena d'un nou nom, que substitueix el de Taula de Senderisme amb el qual es coneixia fins ara. La trobada es va fer dijous passat a la Seu d’Urgell i hi van assistir 25 dels 36 membres actuals.

Una de les accions principals d’aquest curs ha estat donar una empenta comunicativa a la Taula. D’entrada, per visibilitzar el canvi de nom. Això ha comportat la creació d'un nou logotip, un tríptic informatiu i una nova i completa pàgina web: www.sompirineu.cat/camins. D’altra banda, a l’exitós butlletí mensual Sendèria s’hi ha afegit un nou canal informatiu a Twitter (@SenderiaPirineu), que ve a complementar la presència de la Taula a Facebook.

El Pla d’Acció 2017 de la Taula, que establia les actuacions que havia d’executar l’IDAPA en matèria de camins, preveia gairebé una vintena de propostes. D’aquestes, una quinzena s’han executat totalment o parcialment, i només quatre no s’han dut a terme, per raons diverses. A més de les noves eines comunicatives esmentades, s’ha posat en marxa un centre de recursos dels camins (que s’anirà ampliant durant les properes setmanes), s’han traduït a sis idiomes les icones de dificultat del mètode SENDIF, s’han organitzat dues sessions de debat (una dedicada al paper dels guies dels Pirineus i una altra sobre ordenances municipals de camins) i s’ha fet la promoció conjunta dels festivals de senderisme.

D’altra banda, s’ha ofert suport als ens locals en matèria d’inventaris municipals i amb uns nous cartells per fomentar la convivència entre els senderistes i els ramats de muntanya. La reunió també va servir per explicar els avenços d’una exposició que s’està gestant dedicada a les històries que amaguen els camins. Els membres de la Taula van aportar interessants idees per enriquir-la.

Al final de la sessió, i com és habitual, es va presentar una iniciativa pirinenca d’interès relacionada amb els camins. En aquesta ocasió va ser el projecte 'Boscos de muntanya-Bergwaldprojekt' i la seva tasca de recuperació de camins d’accés a arbres monumentals. Per exemple, s'ha millorat els accessos al til·ler de Reguerals i al roure de Montenartró, tots dos al Pallars Sobirà. Andreu Gonzàlez, un dels responsables d’aquestes iniciatives, va reconèixer que una de les claus d’èxit és la col·laboració amb diversos agents, sobretot el sector primari local i els parcs naturals.

Mostrar formulari de contacte