Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Continua la tasca per presentar una candidatura olímpica d'hivern Pirineus-Barcelona

Continua la tasca per presentar una candidatura olímpica d'hivern Pirineus-Barcelona

La Taula de Treball Permanent, integrada per les principals institucions públiques, esportives i empresarials d’àmbit català, s'ha reunit aquest divendres a Barcelona. L'objectiu és que la proposta, amb l'horitzó del 2030, tingui el màxim consens

Reunió de la Taula de Treball Permanent per una Candidatura Olímpica d'Hivern Pirineus-Barcelona (Foto: Ruben Moreno)
Reunió de la Taula de Treball Permanent per una Candidatura Olímpica d'Hivern Pirineus-Barcelona (Foto: Ruben Moreno)
20/04/2018 19:15

L’INEFC Barcelona ha acollit aquest divendres la reunió anual ordinària de la Taula de Treball Permanent per a una Candidatura Olímpica d’Hivern Pirineus-Barcelona. La trobada, en què s'ha decidit continuar treballant per organitzar els Jocs amb l’horitzó de l’any 2030, l'ha presidida el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras.

Els treballs tècnics fets fins ara són favorables a la presentació de la candidatura d’acord amb els criteris establerts pel Comitè Olímpic Internacional (COI) en l'Agenda 2020 i tenint en compte les noves normes aprovades per a la selecció i organització de l'esdeveniment esportiu. La documentació es posarà ara a disposició dels integrants del grup de treball, així com del Govern de l’Estat, el Comitè Olímpic Espanyol i el proper Govern de la Generalitat. L'objectiu és tenir el consens institucional necessari per poder després comunicar al COI la voluntat d’acollir els Jocs l’any 2030.

Tot i ser coneixedors del calendari amb què es treballa, els membres de la taula han manifestat la voluntat que la comunicació a aquest organisme olímpic sigui efectuada ràpidament un cop s'assoleixi el consens, perquè es pugui considerar fins i tot la petició dels Jocs del 2026.

Presència pirinenca

A la reunió  d'aquest divendres hi han estat presents representants d'ajuntaments i de consells comarcals del Pirineu, com l'alcalde de la Seu, Albert Batalla; la consellera de Turisme del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Cristina Barbens, i el director de l'IDAPA, l'urgellenc Pere Porta. Així mateix, hi han assistit la comissionada d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, Marta Carranza; la coordinadora institucional de la Taula i diputada d’Esports de la Diputació de Barcelona, Maite Fandos; el president de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, Oscar Cruz, i el síndic del Conselh Generau d'Aran, Carlos Barrera.

La taula de treball també compta amb la presència de Damià Calvet, director de l'Institut Català del Sòl; Ricard Font, secretari d’Infraestructures i Mobilitat; Aureli Bisbe, president de l’Associació Catalana d'Estacions d'Esquí i Activitats de Muntanya (ACEM); May Peus, president de la Real Federación Española de Deportes de Invierno; Frank González; president de la Real Federación Española de Deportes de Hielo; Xavier Civit, coordinador d'Actuacions Interdepartamental en les Estacions de Muntanya; Antoni Fo, diputat delegat d’Esports de la Diputació Lleida; Toni Sanmartí, director de la divisió de Turisme i Muntanya de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC); Isabel Pérez, responsables dels Serveis Jurídics de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya; Albert Agustí, president d’Sport Cultura Barcelona; Salvador Guillermo, director d’Economia de Foment de Treball, i Josep Mateu, president del RACC.

Oportunitat

Per Gerard Figueras, uns Jocs serien "una oportunitat per a rellançar els esports d’hivern al nostre país, vertebrar el territori a través de l’esport, reforçar el lideratge internacional de Barcelona com a capital esportiva i posicionar els Pirineus com un indret natural i paisatgístic de referència al món". I ha afegit: "També seria una oportunitat per al diàleg a tots els nivells”.

Una candidatura de país

La taula de treball per a la candidatura Pirineus-Barcelona es va constituir fa un any amb la presència de les principals institucions públiques, esportives i empresarials d’àmbit català, sota el lideratge de la Generalitat de Catalunya, pensant en una candidatura "de país", segons recorda Gerard Figueras. La iniciativa ha de comptar amb la complicitat dels alcaldes de Barcelona i del Pirineu català i la resta d’institucions.

Agafant el relleu a l’Ajuntament de Barcelona de forma acordada, i partir de les conclusions de la Comissió d’Estudi de la Candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern de Barcelona-Pirineus elaborada pel consistori, la taula de treball va fer l’encàrrec de realitzar un estudi d’oportunitats a la Federació Catalana d’Esports d’Hivern.

El compromís del Govern cap a aquest projecte, explicitat des de fa anys, s’ha traduït en l’impuls des del 2012 del Pla Estratègic d’Esports d’Hivern a Catalunya per potenciar la pràctica dels esports de neu i de gel al país. El pla s’està desenvolupant, per exemple, amb el programa Esport Blanc Escolar de promoció a les escoles del Pirineu o amb el suport tant a l’organització de competicions internacionals d’aquestes modalitats a Catalunya com als programes de tecnificació.

VÍDEO explicatiu del projecte

Mostrar formulari de contacte