Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La taula de treball sobre el model sanitari de la Seu d’Urgell es vol posar en marxa aquest mes de setembre

La taula de treball sobre el model sanitari de la Seu d’Urgell es vol posar en marxa aquest mes de setembre

Compromís va fer un prec al plenari per sol·licitar l'activació d'aquest instrument de debat, que integrarà experts, tècnics i membres dels grups municipals. L'equip de govern dóna suport a la petició

Fundació Sant Hospital
Fundació Sant Hospital
16/09/2020 19:25

La taula de treball sobre el model sanitari a la Seu d'Urgell es vol posar en marxa aquest mes de setembre. Així ho ha manifestat aquest dilluns en el ple municipal l'alcalde urgellenc, Jordi Fàbrega, a instàncies d'un prec formulat pel grup de Compromís X la Seu, en què es demanava la creació urgent d'aquest instrument "per definir el futur de l'atenció sanitària a la ciutat i l'Alt Urgell".

Compromís considera que el debat és "més important que mai" arran de l'anunci fet el passat 24 de juliol sobre la construcció d’un nou hospital a la capital alturgellenca i l’aturada de les obres previstes per a l'habilitació de nous llits sociosanitaris a l’actual edifici del Sant Hospital. El principal grup de l'oposició assenyala que "el nou projecte és la primera passa d’un llarg camí, que fa imprescindible un pacte de ciutat en què s’impliquin tots els grups municipals, així com experts i professionals de l'àmbit sanitari".

Compromís defensa que la reforma prevista anteriorment al centre mèdic urgellenc "no s’adequava a les necessitats de la població de la Seu, ni a les de la població de referència a la qual ofereix els serveis la Fundació Sant Hospital". I afegeix: "Per una banda, les obres impossibilitaven una possible ampliació dels llits d’aguts i, per una altra banda, l’augment de places sociosanitàries tampoc resolia la demanda actual".

Petició anterior

Compromís X la Seu ja havia traslladat anteriorment al ple la necessitat "urgent" de crear aquesta taula de treball. El novembre de l’any 2019 es va debatre la proposta. En aquest sentit, el regidor Joan Barrera concreta que "aquest instrument de debat haurà d’establir un model sanitari ampli, que no només tingui en compte el nou hospital, sinó que també inclogui l’atenció primària i, sobretot, l’atenció a la gent gran".

Compromís es mostra partidari de construir de forma urgent una residència de nova planta als terrenys de l’Horta del Valira, "per posar remei a la manca de places de residència a la Seu i a la comarca, seguint el model que decideixi la taula de treball, amb una gestió que garanteixi un tractament digne a les persones".

Col·laboració

Compromís també afirma que "malgrat tot el temps perdut durant aquest temps", ofereix "un altre cop, tota la col·laboració i treball per a ajudar a que el projecte sigui una realitat en el termini de temps més breu possible". El portaveu del grup municipal, Òscar Ordeig, declara que s'ha d’aconseguir "un pacte sanitari" que garanteixi "sanitat pública de qualitat durant dècades a la nostra ciutat i també a la comarca”. I afegeix: “Aquest pacte haurà d’abordar no només el tema de la construcció del nou hospital, sinó també la cartera de serveis, així com la futura residència”.

 

Mostrar formulari de contacte