Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Torre de Cabdella, Odèn i Meranges, els tres primers municipis catalans a tenir Pla Allaucat

La Torre de Cabdella, Odèn i Meranges, els tres primers municipis catalans a tenir Pla Allaucat

20/10/2011 23:22

La Torre de Cabdella (Pallars Jussà), Odèn (Solsonès) i Meranges (Cerdanya) són els tres primers municipis catalans que disposen del Pla Allaucat. Es tracta de tres dels vint-i-cinc plans d'actuació municipal que la Comissió de Protecció Civil ha aprovat aquest dijous per a la zona de l'Alt Pirineu.

Tanmateix, tot i els plans aprovats, el director general de Protecció Civil, Manel Pardo, ha explicat a l'ACN que  "encara hi ha un dèficit en aquest sentit" i ha dit que s'està estudiant la possibilitat de fer plans més petits adaptats a les diferents realitats territorials. Pardo considera que aquests plans hauran de ser "molt més àgils, amb menys burocràcia i fàcils de desenvolupar en cas d'una emergència en el municipi".

De moment, la Generalitat està potenciant la figura d'acció i suport que es fa des dels Consells Comarcals i els ha demanat que donin resposta als municipis petits en l'elaboració de plans d'emergència.

La Direcció General de Protecció Civil ha realitzat aquest dijous a Tremp una jornada de treball amb autoritats locals de l'Alt Pirineu per difondre el sistema català de Protecció Civil i els plans d'emergències existents, així com la funcionalitat del Centre de Coordinació d'Emergències de Catalunya CECAT, enfocat cap a l'àmbit local, ja que els alcaldes són l'autoritat de Protecció Civil en el seu municipi.

Els assistents a la jornada de treball, majoritàriament alcaldes, ha realitzat una visita a la Unitat Mòbil de Protecció Civil, un camió tot terreny equipat per funcionar com a centre de coordinació d'emergències avançat amb sala de crisi i sala de control amb posicions pels cossos operatius: Protecció Civil, Bombers, Mossos, SEM, Creu Roja i Agents.

Mostrar formulari de contacte